Ο θρύλος των Καταδρομών Στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος στις εκδηλώσεις για τη μάχη των Οχυρών

Ένας ζωντανός – θρύλος του Ελληνικού Στρατού, ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας, θα βρεθεί στις Σέρρες για να παραστεί μαζί με το παράρτημα της ΕΑΑΣ Σερρών στις εκδηλώσεις για το Ρούπελ αύριο 7 Απριλίου συνοδεύοντας  το προεδρείο της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού

 

 

Ο Στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος ο οποίος σήμερα είναι σε ηλικία 97 ετών   έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941) , της Β. Αφρικής (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 45) και στις επιχειρήσεις της περιόδου 1947 – 49 όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκας, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και αποστρατεύτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου.

 Ως Εύελπις Ι Τάξεως συμμετείχε με τους ηρωικούς συμμαθητές του στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κρήτη (1941), στη Βόρεια Αφρική (1942-43), καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 1945), ως Ιερολοχίτης – Καταδρομέας και Αλεξιπτωτιστής. Ακολούθως πολέμησε και διακρίθηκε όλως ιδιαιτέρως στη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου, ως Λοκατζής σε Μοίρες Καταδρομών.

 

 

Τιμήθηκε με πλήθος Ηθικών Αμοιβών, μερικές από τις οποίες είναι: -Προαγωγή επ΄ ανδραγαθία. -Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας (εξάκις). -Πολεμικός Σταυρός Γ΄ Τάξεως (επτάκις). -Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων (τρις). -Βρετανικό Μετάλλιο Ανδρείας. -Ανώτατο Παράσημο Εθνικής Αξίας της Γαλλίας.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *