Σε βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε από τον τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκο στο Facebook, και το οποίο έχει κοινοποιηθεί μέχρι στιγμής πάνω από 18 χιλιάδες φορές, βρίσκουμε συλλογή παραποιήσεων όσον αφορά τη πανδημία της COVID-19 και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της παγκοσμίως, σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr

Τι ισχύει

Στο πλαίσιο ορθής ανάλυσης των ισχυρισμών του κ. Πετράκου είναι σκόπιμο να αναλύσουμε τον κάθε ένα ξεχωριστά.
Είναι επιστημονικό γεγονός ότι η σοβαρότητα μια επιδημίας, κρίνεται από τον αριθμό των θανάτων που επιφέρει. Εφόσον λοιπόν η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση πανδημίας από τα τέλη Φεβρουαρίου έως και σήμερα θα περιμέναμε να δούμε μια δραματική άνοδο των συνολικών θανάτων.
Η σοβαρότητα μιας πανδημίας εξετάζεται με βάση ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αξιολόγησης, το οποίο ονομάζεται “Pandemic Severity Assessment Framework (PSAF)“. Στην εν λόγω αξιολόγηση, λαμβάνονται υπόψη δεδομένα από το ρυθμό θνητότητας περιπτώσεων (case fatality rate), από το ρυθμό εισαγωγής και θανάτου σε νοσοκομεία και ούτω καθεξής. Επομένως για να αποτιμηθεί η σοβαρότητα μιας πανδημίας δε μας ενδιαφέρει μόνο ο ρυθμός θνητότητας
Μάλιστα, ο ρυθμός θνητότητας θεωρείται ανεπαρκές μέτρο αξιολόγησης όταν δεν συνδυάζεται με δεδομένα μετάδοσης και κλινικής σοβαρότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο  ellinikahoaxes.gr

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν ( Πηγή newsbeast.gr}

Ο Γρηγόρης Πετράκος έκανε μία δική του έρευνα για τον κορονοϊό και αποφάσισε να μοιραστεί τα αποτελέσματα της «έρευνας» με τους «φίλους» του στο facebook μέσα από ένα βίντεο διάρκειας 24 λεπτών.

Ο Γρηγόρης Πετράκος αποδέχεται ότι υπάρχει κορονοϊός, αλλά δεν πιστεύει ότι αποτελεί πανδημία και ενίσταται, όπως λέει σε βίντεο που ανήρτησε, στην ελίτ κάποιων επιστημόνων που υποκινούνται από την πολιτική.

Μάλιστα, όπως λέει οι θάνατοι τους πρώτους μήνες του 2020 ήταν λιγότεροι από το 2019 παρά το γεγονός ότι είχαμε την πανδημία.
«Αν λοιπόν δεν μας είχε πληροφορήσει κανείς ότι υπάρχει μία πανδημία, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα» λέει μεταξύ άλλων ενώ φέρνει σαν παράδειγμα τη Σουηδία λέγοντας ότι εξαφανίστηκαν οι θάνατοι από τη γρίπη και έγιναν όλα Covid. «Επίσης εξαφανίστηκαν και τα εμφράγματα» προσθέτει.
Ο τραγουδιστής έκανε λόγο και για τέχνασμα αύξησης κρουσμάτων.
 

Το βίντεο έκανε share στο facebook γράφοντας μεταξύ άλλων στη λεζάντα «καλή λευτεριά».
 
 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 463