ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 20.000 ανέργους – Ποιους αφορούν

ΟΑΕΔ: Παράταση αιτήσεων έως τις 24/09 για συμπληρωματικές θέσεις

Τι είπε ο διοικητής του Οργανισμού για τα προγράμματα υποστήριξης ανέργων και τη μαθητεία προγράμματα υποστήριξης ανέργων

 
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε σήμερα α προγράμματα υποστήριξης ανέργων που «τρέχουν», αλλά και την ευκαιρία για μαθητεία σε σχολές και ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι «είναι σε εξέλιξη δύο προγράμματα, 5.000 και 5.000 θέσεων, με επιχορήγηση πρόσληψης ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, που αφορούν όλη την Ελλάδα, εκτός από την Αττική και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου».

Όπως είπε «για την Αττική και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου θα «βγει» πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες, που θα αφορά 10.000 θέσεις εργασίας, για νέους 18-27 ετών, με τον ΟΑΕΔ να καλύπτει όλο το κόστος – και τον μισθό και τις εισφορές – προκειμένου να αποκτήσουν οι νέοι μας εργασιακή εμπειρία».

 
Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στην ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης που δίνει ο ΟΑΕΔ, αναφέροντας ότι «μαθητεία στον ΟΑΕΔ μπορούν να κάνουν χιλιάδες νέοι, σε 50 Σχολές Μαθητείας και 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Οι νέοι ηλικίας από 15 ετών και πάνω, μπορούν να συνδυάσουν πρωινή δουλειά και απογευματινή κατάρτιση. Στις σχολές μαθητείας, που είναι διετείς, οι νέοι μαθητεύουν και αμείβονται κανονικά, ενώ έχουν πλήρη ασφάλιση. Αυτός ο συνδυασμός, εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης, τους δίνει μετά από δύο χρόνια την εμπειρία που ζητά η αγορά εργασίας».

Οι διορίες για τις αιτήσεις λήγουν στα μέσα Σεπτεμβρίου για τις Σχολές Μαθητείας και στις 22 Σεπτεμβρίου για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version