ΟΑΣΑ: Πώς θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομώνΟι πιστώσεις θα γίνουν αυτόματα

 

 

Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών μπήκαν στο συρτάρι από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών και τώρα, από 1η Ιουνίου, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποζημίωσης, με τη μορφή χρονικής επέκτασης.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, που είχαν υπόλοιπο μικρότερο των 30 ημερών, θα λάβουν πίστωση αξίας ενός μήνα σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Οι δε κάτοχοι καρτών που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με το χρόνο που διήρκησαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν αυτοματοποιημένα, από την 1 Ιουνίου, στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης του δικτύου του ΟΑΣΑ και θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από τους δικαιούχους όποτε το επιθυμήσουν μέσα σε 24 μήνες.

 


Επιπλέον, για τις αγορές ετήσιων καρτών θα παρέχεται πρόσθετη έκπτωση 10%, πάλι με τη μορφή χρονικής επέκτασης.

«Με τα μέτρα αυτά, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΑΣΑ στηρίζουν έμπρακτα τους τακτικούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στους συγκοινωνιακούς φορείς του Οργανισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο κέντρο εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού του ΟΑΣΑ και στο τηλεφωνικό κέντρο 11185.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το κέντρο εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού του ΟΑΣΑ έχει μεταφερθεί σε νέο χώρο στα γραφεία του Οργανισμού που βρίσκονται στο Ισόγειο της οδού Ρεθύμνου 16, 106 82, Αθήνα, λόγω της εφαρμογής προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων του ΟΑΣΑ.

Οι ημέρες και ώρες εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 – 14:00.

 

Πηγή newsbeast.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *