ΟΑΣΘ: 270 λεωφορεία στους δρόμους – Κεφαλογιάννης: Σύντομα περισσότερα αστικά (φωτο)Την εκτίμηση πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα βελτιωθεί, εξέφρασε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά το πέρας της συνάντηση που είχε σήμερα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

 

 

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, γίνονται συνεχώς ενέργειες οι οποίες έχουν συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως “δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε”.

Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως “η κατάσταση της πόλης θα αλλάξει” και αναφέρθηκε στα βήματα που πρόκειται να γίνουν έτσι ώστε οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα.

Αρχικά έκανε αναφορά στην απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τη σύμβαση ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και στα ΚΤΕΛ σημειώνοντας πως εφόσον είναι θετική, ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία των δύο πλευρών, στοιχείο που όπως έχει τονιστεί πολλές φορές, θα βελτιώσει τις αστικές συγκοινωνίες.

Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως πέρα από το παραπάνω, προχωρά παράλληλα η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση οχημάτων μεσώ leasing.


Σε ό,τι αφορά στον μεγάλο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, σημείωσε πως και σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες προχωρούν και είπε πως μέχρι τον Ιούνιο θα βγει στον “αέρα”.

Διευκρίνισε επίσης πως ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην απόκτηση ολοκαίνουργιων λεωφορείων, από τα οποία τα περισσότερα θα είναι υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα, ενώ θα αποκτηθούν και κάποια ντιζελοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας.

Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συντήρησης του υπάρχοντος στόλου, τονίζοντας πως το υπουργείο είναι έτοιμο να συνδράμει τον ΟΑΣΘ σε ό,τι χρειαστεί.

 

Γ: Σπανός: Περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους τις επόμενες μέρες

 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σπανός, τόνισε και εκείνος από την πλευρά του την καλή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενώ εκτίμησε πως εντός των επόμενων ημερών θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης περισσότερα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 270 αστικά λεωφορεία.

 

Σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τις ρωγμές στα σασί των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ο κ. Σπανός είπε πως έχει εντοπιστεί σε 44 λεωφορεία και τόνισε πως “τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται εύκολα”.

Από αυτά τα 44 λεωφορεία, κυκλοφορούν γύρω στα 15 με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ να ξεκαθαρίζει πως “είναι απολύτως ασφαλή”. “Όλα τα λεωφορεία που κυκλοφορούν είναι ασφαλή”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα λεωφορεία που έχουν ρωγμές στο σασί, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να ελεγχθούν από το αρμόδιο κλιμάκιο της κατασκευάστριας εταιρείας προκειμένου να προχωρήσει η επισκευή τους, η οποία σύμφωνα με τον Γιώργο Σπανό, θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *