Οι αγρότες έκλεισαν τα Τέμπη-Έπειτα από συνεχή αστυνομικά μπλόκα και διαπραγματεύσεις με την ΕΛΑΣ

Πράξη κάνουν την απόφασή τους οι αγρότες, αφού βρίσκονται στα Τέμπη και ήδη, από τις 13:30 έχουν κλείσει το ρεύμα της εθνικής οδού προς τη Θεσσαλονίκη.

 

Green Cola

Πρόθεση των αγροτών, που ξεκίνησαν με τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, είναι να αποκλείσουν και το ρεύμα προς την Αθήνα. Νωρίτερα, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλίας, Βασίλης Καραπιπερής, τους είχε δηλώσει ότι η αστυνομία δεν θα επιτρέψει στα τρακτέρ να φτάσουν στις σήραγγες των Τεμπών.

Το κονβόϊ των τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας μόλις πέρασε και το δεύτερο μπλόκο της Αστυνομίας στα διόδια της Γυρτώνης και κατευθύνεται προς τα Τέμπη στις σήραγγες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό τους οι αγρότες θα κλείσουν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας με τα τρακτέρ τους,, ενώ στο άλλο θα προχωρήσουν πεζοί και θα καθίσουν στο οδόστρωμα για να το αποκλείσουν συμβολικά.

 

Οι  διαπραγματεύσεις με τον Αστυνομικό διευθυντή κ. Καραπιπέρη, αναφέρουν ότι οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό, αλλά ουδείς γνωρίζει αν αυτό θα τηρηθεί, ή αν θα παραμείνουν τα τρακτέρ στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο..

Έφτασαν

Οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας προχώρησαν σε αυτή την απόφαση σκληραίνοντας τη στάση τους, καθώς βλέπουν, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση για ουσιαστικό διάλογο με κλιμάκιο κυβερνητικό, όπου θα είναι επικεφαλής ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, αλλά παραπέμπονται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη. Είχαν προηγηθεί νωρίτερα διαπραγματεύσεις με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Καραπιπέρη στο πρώτο μπλόκο της Αστυνομίας στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

 

 

 

 

[thessaliatv.gr]

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *