22.1 C
Serres

Οι επαγγελματίες δηλώνουν πρόθυμοι να καλύπτουν το 50% το κόστος των τεστ όσων επισκεφτούν τη Χαλκιδική

Date:

Στόχος η προσέλκυση τουριστών

Την πρόθεσή τους να καλύψουν κατά 50% το κόστος του τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που απαιτείται να κάνουν οι τουρίστες που περνούν τα σύνορα της χώρας με προορισμό τη Χαλκιδική εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των δυο φορέων και συγχρόνως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος τόνισε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία των επαγγελματιών της Χαλκιδικής που υλοποιήθηκε και πέρσι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2020.

«Ο τουρίστας με προορισμό την Χαλκιδική θα επιδεικνύει το τεστ μαζί με την απόδειξη κατά το check in στο κατάλυμα και θα τού επιστρέφεται το ήμισυ του ποσού που έχει καταβάλει», εξηγεί ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας ότι με τα τωρινά δεδομένα, το τεστ στις βαλκανικές χώρες στοιχίζει περίπου 100 ευρώ το άτομο, το οποίο είναι ένα σεβαστό ποσό για μια οικογένεια.

«Είναι μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε πέρσι και θέλουμε να την επαναλάβουμε και φέτος πιο στοχευμένα και από την αρχή της σεζόν για να ενισχύσουμε την προβολή του προορισμού», σημειώνει ο κ. Τάσιος και προσθέτει: «Με την εν λόγω πρόταση, ενισχύουμε το σκεπτικό της κυβέρνησης που είναι να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα για τους τουρίστες με γνώμονα πάντα την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών».


«Το άνοιγμα του τουρισμού βασίζεται στο τρίπτυχο “πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test ή μοριακό test”», επισημαίνει, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη συνθήκη να υπάρχει μία από τις τρεις προαναφερθείσες προϋποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τάσιος, η δυνατότητα να γίνουν ορισμένες εκτιμήσεις θα υπάρξει στο τέλος του Μαρτίου. «Προς το παρόν γίνονται μεγάλες προσπάθειες να ανοίξει η χώρα για το Ορθόδοξο Πάσχα, κάτι που για τη βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλο στοίχημα, καθώς έχουμε γείτονες τους ομόθρησκους Βούλγαρους, Ρουμάνους και Σέρβους. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι ο τουρισμός θα πάει καλύτερα από τον Ιούνιο και μετά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΟι επαγγελματίες δηλώνουν πρόθυμοι να καλύπτουν το 50% το κόστος των τεστ...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κοινωνικός Τουρισμός: «Άνοιξε» η πλατφόρμα των αιτήσεων για τα 300.000 voucher

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στις 10:00, η...

Κρήτη: «Ήταν πολλές φορές που δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι», συγκλονίζει το δράμα των τριών παιδιών

Συγκινεί το οικογενειακό δράμα με τα τρία μικρά αδερφάκια,...

Πρωτευουσιάνος γλύπτης αποφάσισε να ζήσει στη Φλώρινα, στην πόλη των καλλιτεχνών

Τυχαία γεγονότα που συνέβησαν πριν από περίπου 17 χρόνια...

Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες για το δυστύχημα στο Πέραμα – Θα οριστεί δικάσιμος

Ελεύθεροι αφέθηκαν με προφορική εντολή του εισαγγελέα τα τέσσερα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα