Οι Gmax του 3ου ΓΕΛ Σερρών έφθασαν ένα βήμα πριν την πρόκρισηΤο 3ο ΓΕ.Λ. Σερρών για έβδομη χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό “Formula 1 στα σχολεία” στα πλαίσια του οποίου οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα μοντέλο αυτοκινήτου φόρμουλα 1 σε κλίμακα 1:20 και τελικά διαγωνίζονται σε αγώνες ταχύτητας σε πίστα 20 μέτρων.

 

Η φετινή συμμετοχή χαρακτηρίζεται ως η πλέον επιτυχημένη καθώς για πρώτη φορά η ομάδα έφτασε να διεκδικεί τη συμμετοχή της στους παγκόσμιους τελικούς.

 

 

 


 

 

 

 

Τελικά κατατάχθηκε στη 10η θέση πανελλαδικά και στην 3η θέση μεταξύ των ομάδων δημόσιων γενικών λυκείων, συγκεντρώνοντας 702 βαθμούς. Δεδομένου ότι οι δύο πρώτες ομάδες δημόσιων σχολείων θα συμμετάσχουν στον παγκόσμιο τελικό, οι Gmax έφθασαν ένα βήμα πριν την πρόκριση.

Παράλληλα κατέκτησαν και το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας της εβδομάδας αγώνων καθώς και το βραβείο καλύτερης χρήσης εργαλείων social media.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα: http://www.f1inschools.gr/f1-in-schools-greece/
Σημαντικότερη όμως των αποτελεσμάτων της φετινής συμμετοχής στο διαγωνισμό «Φόρμουλα 1 στα σχολεία» είναι η μοναδική εμπειρία που έζησαν τα μέλη της ομάδας στους Πανελλήνιους τελικούς και σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Οι μαθητές ανακάλυψαν κλίσεις δεξιότητες και ενδιαφέροντα, καλλιέργησαν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και αποκόμισαν πολλές νέες γνώσεις σε αντικείμενα πέραν του συμβατικού αναλυτικού προγράμματος του δημόσιου σχολείου.

 

Οι Gmax του 3ου ΓΕΛ Σερρών έφθασαν ένα βήμα πριν την πρόκριση

 

 

 

 

Η βραβευμένη φωτογραφία του μαθητή Νίκου Μαντζαρίδη.

 

Στην προσπάθεια της ομάδας να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του συγκεκριμένου διαγωνισμού, πολύτιμοι αρωγοί είναι οι χορηγοί που συμβάλλουν στην υλοποίηση του σχεδίου. Η θετική ανταπόκριση φορέων, επιχειρήσεων καθώς και συμπολιτών μας, δίνουν πάντοτε νέα ώθηση και αυξάνουν τη δυναμική της ομάδας.
Ευχαριστούμε θερμά
Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Α.Ε.
Το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Σερρών
Τα καταστήματα Σκλαβενίτη

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *