10.2 C
Serres

Οι Βάθρες-τα μονοπάτια της Νάουσας στην τουριστική προβολή του δήμου

Date:

Μπορεί η Νάουσα να είναι γνωστή για τα χιονοδρομικά της κέντρα, το ξινόμαυρο και την παράδοση, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο δήμος ρίχνει στη «μάχη» της προσέλκυσης τουριστών τις παραμυθένιες αλλά άγνωστες για πολλούς βάθρες του Βερμίου σε συνδυασμό με τα περιπατητικά μονοπάτια.
Σε μια περίοδο που όπως φαίνεται η πανδημία του νέου κορονοϊού οδηγεί τους ανθρώπους σε εξορμήσεις στη φύση και στους ανοιχτούς χώρους, ο δήμος Νάουσας επενδύει, με στοχευμένες δράσεις, στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Καρανικόλας, ήδη από το καλοκαίρι φάνηκε η επιλογή του κόσμου να βρίσκεται κοντά στη φύση κι αυτό τόνωσε την κίνηση της περιοχής, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Σ’ αυτό το πλαίσιο και με τη συνδρομή εθελοντών, περιπατητών, της δασικής υπηρεσίας και αθλητικών σωματείων, ο δήμος προχωρά στη διάνοιξη και σήμανση των μονοπατιών του Βερμίου και την τοποθέτηση πινακίδων με χρήσιμες πληροφορίες. Ειδικότερα, μετά τον καθαρισμό που είχε προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες, βρίσκεται σε εξέλιξη η διάνοιξη και η σήμανσή τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση έντυπων και ψηφιακών χαρτών. Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα από τα μονοπάτια είναι περιπατητικά και ορισμένα απ’ αυτά θα είναι μεικτά για περίπατο και ποδηλασία.
Στόχος του εγχειρήματος είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Βερμίου με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές, το καθαρό περιβάλλον και τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά.
άθρες 3 e1603263721683
βαθρες1 e1603263771396

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα από τα μονοπάτια καταλήγουν στις κορυφές του Βερμίου προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδική θέα και εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

«Οι βάθρες της Μεταμόρφωσης είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς σημείο και ήδη τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Τα γκρουπ που τις επισκέπτονται είναι της τάξεως των 15 με 20 ατόμων. Με τη διάνοιξη των μονοπατιών θα ενώσουμε όλα τα ενδιαφέροντα τοπόσημα και θα κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβαση σ’ αυτά και θα τα αναδείξουμε», σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Το βασικό δίκτυο θα είναι έτοιμο του χρόνου. Συνολικά είναι πολλά χιλιόμετρα διαδρομών με διαφορετικές κλίσεις που θα ενώνουν για παράδειγμα τον Άγιο Νικόλαο με τα Τρία-Πέντε Πηγάδια, τα Μοναστήρια κτλ. Συγχρόνως θα αναπτυχθούν και υποδομές που θα κάνουν τις διαδρομές πιο σύγχρονες».
*φωτογραφία του δήμου Νάουσας

ΕλλάδαΟι Βάθρες-τα μονοπάτια της Νάουσας στην τουριστική προβολή του δήμου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Διευθυντής συντήρησης ΟΣΕ: Ο πίνακας τοπικής τηλεδιοίκησης λειτουργούσε κανονικά τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου

Ο πίνακας –τοπικής- τηλεδιοίκησης λειτουργούσε κανονικά τη μοιραία νύχτα...

Συναγερμός για αλιευτικό σκάφος που πήρε νερά ανοιχτά της Καβάλας

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στο λιμεναρχείο της Καβάλας...

Κτηνωδία στη Χαλκιδική: Δημοτικός υπάλληλος βρήκε πέντε νεκρά σκυλιά

Σύμφωνα την Αστυνομία, τα ζώα δεν έφεραν εμφανή σημάδια...

Κοζάνη: Έργα στις εναλλακτικές διαδρομές μετά το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες για την ολοκλήρωση των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα