Οκτάχρονο κοριτσάκι πέθανε από… γηρατειά (video)

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα κοριτσάκι 8 χρόνων από την Ουκρανία. Η μικρή έπασχε από το Σύνδομο Hutchinson-Gilford, (προγηρία).

 

Kaliteros 300×250

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που προσβάλλει ένα στα 20 εκατομμύρια νεογέννητα και σήμερα πλήττει 160 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Αν και γεννήθηκε πριν από 8 χρόνια η βιολογική ηλικία της Άννας ήταν κοντά στα 80, σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν, όπως γράφει η DailyMail.

Η Αννα πέθανε απο πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας της πρόωρης γήρανσης. Απαρηγόρητη η μητέρα της έλεγε στους δημοσιογράφους πως μπορούσε να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να γίνει καλά το παιδί της.

Όπως έλεγε η ίδια σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε οταν η Άννα ήταν 3 χρόνων, το κοριτσάκι περπάτησε οταν ήταν 10 μηνών. Στους 11 μήνες ακολουθούσε τη μαμά του σε όλο το σπίτι αλλά φοβόταν το φως, οπότε έβγαινε έξω από αυτό, όταν σκοτείνιαζε.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, για τα παιδιά με προγηρία, ένας χρόνος ισούται με 8-10 χρόνια, άρα η πραγματική της ηλικία ήταν γύρω στα 80. Το παιδί υπέφερε από προβλήματα που παρουσιάζονται σε ηλικιωμένους. Τα οστά της μεγάλωναν αργά σε αντίθεση με τα όργανα του σώματός της που μεγάλωναν πολύ γρήγορα. Τέτοιοι ασθενείς, λένε οι γιατροί, συνήθως πεθαίνουν από εγκεφαλικό. Η Άννα είχε υποστεί πολλά εγκεφαλικά και είχαν παραλύσει τα άκρα της

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *