28.9 C
Serres

Όλγα Φυταγκουρίδου : Ο δήμος Σιντικής συμμετέχει στις εκθέσεις για να μοιράσει μόνο φυλλάδια… (video)

Date:

Όσοι/ες παρακολουθούν την αυτοδιοικητική επικαιρότητα γνωρίζουν καλά πως η τουριστική ανάπτυξη εξαγγέλλεται συχνά ως μείζων στόχος από τις τοπικές δημοτικές παρατάξεις, δήλωσε η κα Φυταγγκουρίδου

 

 

Μάλιστα, έχουμε δει από τη νυν δημοτική αρχή προσπάθειες προβολής της Σιντικής με ταξίδια στο εξωτερικό και την τοποθέτηση της αναβίωσης της μάχης του Ρούπελ ως το κομβικό γεγονός με βάση το οποίο θα διαφημιστεί ο τόπος μας τουριστικά σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες.

Είναι αλήθεια ότι η ποικιλία του γεωμορφολογικού τοπίου, η ιστορικότητα της περιοχής, η Κερκίνη, τα ιαματικά λουτρά Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου και τόσα άλλα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά, ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα επιτρέπουν την εκτίμηση ότι -υπό προϋποθέσεις- η Σιντική μπορεί να μετατραπεί σε αξιοσημείωτο τουριστικό προορισμό, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και αναβαθμίζοντας το κύρος της περιοχής μας.

 

Ωστόσο, μια βόλτα που αποφασίσαμε να κάνουμε ένα κυριακάτικο μεσημέρι με τους τοπικούς συνεργάτες μου στο Βυζαντινό Κάστρο, αλλά και η καθημερινή μας εμπειρία δείχνουν ότι δε γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο επισκέπτης, πλησιάζοντας στην πύλη του μνημείου που ονοματοδοτεί το Σιδηρόκαστρο, την έδρα του Δήμου μας, δυσκολεύεται αρχικά να εισέλθει από τις πεσμένες πέτρες στην είσοδο του χώρου. Δεν υπάρχει καμιά πινακίδα πληροφοριών που να ενημερώνει για την μακραίωνη ιστορία του κάστρου, τίποτα που να αποδεικνύει το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων, τίποτα που να διασαφηνίζει ότι βρισκόμαστε σ’ έναν επίσημα αναγνωρισμένο αρχαιολογικό χώρο, καμία σήμανση.

Προχωρώντας στο εσωτερικό για να απολαύσει την υπέροχη θέα της πόλης και του κάμπου, ο επισκέπτης θα συναντήσει στοίβες από τη λιθοδομή των τοιχωμάτων σε 2-3 σημεία και, πιθανότατα, δε θα αναγνωρίσει τα ερείπια της θεμελίωσης της βυζαντινής εκκλησίας, τη δεξαμενή νερού ούτε και θα ενεργοποιήσει τη φαντασία του για να συνδέσει το Κάστρο σε βάθος χρόνου με άλλα μνημεία της περιοχής.

Αδυναμία ενημέρωσης διαπιστώνει κανείς ακόμη και αν αναζητήσει διαδικτυακά επίσημες πληροφορίες για το Κάστρο στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ένδειξη ότι το Κάστρο είναι μάλλον εγκαταλειμμένο στην τύχη του, στη φθορά των καιρικών συνθηκών και του χρόνου.


 

 

Δείτε τι είπε η κα Φυταγκουρίδου στο Επιλογές

 

 

 

 

ΠολιτικήΤοπική ΑυτοδιοίκησηΌλγα Φυταγκουρίδου : Ο δήμος Σιντικής συμμετέχει στις εκθέσεις για να μοιράσει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τα νέα μέλη των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στη σύσταση και τον ορισμό της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής...

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Σερρών σε άπορες μονογονεϊκές οικογένειες – video

Σε διανομή τροφίμων σε άπορες μονογονεϊκές οικογένειες θα προχωρήσει...

Δήμος Σερρών: Δωρεάν self test στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων- video

Οι σχολικές καθαρίστριες όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον...