21.3 C
Serres

Όλγα Φυταγκουρίδου: “Υπουργέ σώσε με και από εμένα ό,τι θέλεις!”

Date:

Κατόπιν των νέων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας, σήμερα 13-5-2020, με τη συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Μηταράκη στον τηλεοπτικό σταθμό TV Επιλογές, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Αποκαλύφθηκε πέρα πάσης αμφιβολίας πως ο Υπουργός και ο Δήμαρχος είχαν και έχουν συχνή επαφή κάτι που ο Δήμαρχος το διέψευδε κατηγορηματικά μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά πως η πρόθεση του Υπουργείου είναι η Δομή να γίνει κλειστή και μόνιμη αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να γίνει ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Δεν προσδιόρισε όμως ΠΟΤΕ θα γίνει αυτό.

Ο Δήμαρχος είναι ενημερωμένος πως οι δεσμεύσεις του Υπουργού πως η δομή θα ήταν περιορισμένης χρονικής διάρκειας έχουν πάψει να ισχύουν εδώ και καιρό από την ώρα που δεν ισχύει η ΠΝΠ που είχε παρθεί πριν από μήνες όταν δεχόμασταν την πίεση στον Έβρο.

Ο Υπουργός δεν ξεκαθάρισε επαρκώς τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε ο Δήμος Σιντικής για τη δημιουργία, αρχικά, κλειστού κέντρου κράτησης αλλοδαπών και ανοιχτοκλειστής δομής στη συνέχεια. Η επίκληση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (ότι ανήκει δηλαδή στο Υπουργείο Μετανάστευσης) του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Δομουχτσίδη διότι δε γνώριζε τα του οίκου του και μάλιστα εδώ και χρόνια από τις παρελθούσες κινητοποιήσεις στη Ροδόπολη για τους ίδιους λόγους.

Ο Υπουργός απέκρυψε επιμελώς να αναφέρει ποιος επέλεξε στη συνέχεια τη Βυρώνεια όταν ο ίδιος ομολόγησε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 σε ανοιχτή ακρόαση στους κατοίκους του χωριού κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Λούγκο πως υπεύθυνος ήταν ο κ. Δομουχτσίδης.

Απέκρυψε πως η πρόταση για το «Κλειδί» ήταν πρόταση του Δημάρχου και ισχυρίστηκε αρχικά πως η πρόταση ήταν των μηχανικών του Υπουργείου!!! και στη συνέχεια των εργολάβων της ΔΟΜ ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν είπε ποτέ κάτι διαφορετικό… Από τη φυσική μας παρουσία στον χώρο διαπιστώσαμε πως η παριστάμενοι που ο Δήμαρχος τους παρουσίασε ως μηχανικούς του Υπουργείου ουδεμία σχέση με δημόσια είχαν με δημόσια υπηρεσία.
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ταρακούνησε τον Υπουργό στον σχεδιασμό του υπουργείου για τη δημιουργία μιας μόνιμης δομής καθώς είδε ότι έχασε την ευρεία στήριξη και αποφάσισε να ρίξει σανίδα σωτηρίας στον Δήμαρχο εξασφαλίζοντας δημόσια και επίσημα τη μόνιμη λειτουργία της δομής στον Δήμο.

Ο κ. Δομουχτσίδης μέσα στα πολλά και αντιφατικά που ανέφερε στην τηλεφωνική του παρέμβαση είπε και το μνημειώδες πως οι αποφάσεις των ΔΣ είναι συμβουλευτικές και όχι δεσμευτικές!!

Ο ίδιος λοιπόν ο αυτοδιοικητικός παράγοντας ακυρώνει το ρόλο και τη θεσμική ιδιότητα των οργάνων της τοπική αυτοδιοίκησης. Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τον αρμόδιο Υπουργό λαϊκίζει σε υπέρτατο βαθμό και ευτελίζει για μία ακόμη φορά θεσμούς και συλλογικά όργανα. Η κατάλυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και η επίσημα άνευ όρων παράδοση έγινε επίσης ταυτόχρονα. Φώτιος Δομουχτσίδης: Οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση και είναι απλά γνωμοδοτικές! Απλά, θεατρινισμοί και λαϊκισμοί επιτρέπονται ελεύθερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ταΐζοντας σανό τους πολίτες και απαξιώνοντας το δημοτικό συμβούλιο και τους σύμβουλους του. Το αντάλλαγμα σε μια σκηνοθετημένη στήριξη.

 

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως έχασε τη λαλιά του όταν ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως η Δομή ήρθε για να μείνει, πως υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για αυτήν τη φιλοξενία και πως δεν ισχύει τίποτε από τα υπεσχημένα. Αλήθεια, γιατί δε ρώτησε τον Υπουργό γιατί δεν τηρήθηκαν αυτά που συμφωνήθηκαν και γιατί δεν τον ενημέρωσε πως ο ίδιος θα «πολεμήσει» τώρα για να φύγει η Δομή μπαίνοντας μπροστά στη μάχη;
Αυτό που βγαίνει ως τελικό συμπέρασμα είναι πως οι δύο πολιτικοί άνδρες προσπάθησαν (ανεπιτυχώς!!) να στηρίξουν ο ένα τον άλλο, προβαίνοντας ευσχήμως και με επιμέλεια στη δημιουργία μια θολής ατμόσφαιρας που έχει όμως μία συγκεκριμένη εικόνα: μια μόνιμη Δομή στη Σιντική.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ αποκαλύπτονται οι μεγάλες αδυναμίες του Δημάρχου. Ο άνθρωπός που έλεγε σε τοπικό επίπεδο ότι τον εξαπάτησε ο Υπουργός επιζητούσε απεγνωσμένα στήριξη με κάθε αντάλλαγμα τουλάχιστον για τους δικούς του ανθρώπους που τους έχει παρασύρει στο ατομικό του παιχνίδι εξουσίας και συναλλαγής.


Ο ίδιος απαξιώνει τον ρόλο του και μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημότες της Σιντικής.

Δεν μπορεί να πολεμήσει αυτός που το έχει αποδεχθεί χωρίς καμία αντίδραση.

Δεν μπορεί να αγωνιστεί αυτός που έχει παραδοθεί εδώ και καιρό.

Δεν μπορεί να μπαίνει στη μάχη αυτός που έχει ήδη συνθηκολογήσει.

Έχει μόνον ένα δρόμο μπροστά του για να προσφέρει, έστω και την ύστατη στιγμή, υπηρεσία στον Δήμο μας. Τον γνωρίζει τον δρόμο. Τον καλούμε να τον ακολουθήσει.

 

Όλγα Π. Φυταγκουρίδου

 

δελτίο τύπου

ΠολιτικήΤοπική ΑυτοδιοίκησηΌλγα Φυταγκουρίδου: "Υπουργέ σώσε με και από εμένα ό,τι θέλεις!"

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τα νέα μέλη των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στη σύσταση και τον ορισμό της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής...

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Σερρών σε άπορες μονογονεϊκές οικογένειες – video

Σε διανομή τροφίμων σε άπορες μονογονεϊκές οικογένειες θα προχωρήσει...

Δήμος Σερρών: Δωρεάν self test στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων- video

Οι σχολικές καθαρίστριες όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον...