6.4 C
Serres

Όλγα Γεροβασίλη: Η φύλαξη των συνόρων της χώρας ήταν πάντα δέσμευσή μας

Date:

Η φύλαξη των συνόρων της χώρας ήταν πάντα δέσμευσή μας-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει ένα σοβαρό σχέδιο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό- Δεν μας αιφνιδιάζει ο Ερντογάν. Αιφνιδιάζονται μόνο όσοι υποτίμησαν το προσφυγικό μεταναστευτικό

 

Καλούμενη να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις σημείωσε ότι η φύλαξη του Έβρου ήταν πράγμα αυτονόητο και δεδομένο ως επίσης και οι προθέσεις του Ερντογάν να εργαλειοποιήσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό γνωστές. “Δεν αιφνιδιάζει ο Ερντογάν με τη στάση του” επισήμανε και υπογράμμισε ότι η “επί 7 μήνες χαλαρότητα και παλινωδική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την κυβέρνηση, η υποτίμηση της σημασίας του θέματος, οδήγησε στα πρόσφατα συμβάντα”.

5 ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουλίου η κυβέρνηση ΝΔ αποσπά 80 αστυνομικούς και συνοριοφύλακες στα Εξάρχεια!

Κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε η κ. Γεροβασίλη, εφαρμόστηκε το συγχρηματοδοτούμενο Σχέδιο Ασπίδα (2017-19), το οποίο ξεκίνησε μετά το χτίσιμο του φράχτη, στο πλαίσιο της διαρκούς και επαρκούς ενίσχυσης των συνόρων στον Έβρο. Επί υπουργίας της είχε υπογράψει την ίδρυση Διεύθυνσης Αλλοδαπών με έδρα τον Έβρο. Τον Μάιο σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στον Έβρο με τον τότε Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ κ Α. Ανδρικόπουλο και την Αντιστράτηγο Ζ. Τσιριγώτη εξαγγέλθηκε και επίσημα:

1. Η δημιουργία τμήματος Πλωτής Αστυνόμευσης στον Έβρο
2. Η ενίσχυση των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης με προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.


“Τίποτε όμως από αυτά δεν υλοποίησε η επόμενη κυβέρνηση!” τόνισε η κ. Γεροβασίλη “Τουναντίον 5 μέρες μετά τις εκλογές διεκόπη η απόσπαση 80 αστυνομικών και συνοριακών φυλάκων που υπηρετούσαν στον Έβρο και διατάχθηκε η επιστροφή τους στα Εξάρχεια!”

Από τον Ερντογάν αιφνιδιάζονται μόνο όσοι υποτίμησαν το προσφυγικό μεταναστευτικό- Η κυβέρνηση ΝΔ δεν αξιοποίησε τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για να αποσυμφορήσει τα νησιά!

Ασκώντας κριτική στους έως τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης ΝΔ στο ζήτημα του προσφυγικού υπογράμμισε ότι “με τη χαλαρότητα που επικρατούσε έγιναν όλες αυτές οι παλινωδίες . Με αποτέλεσμα να έχουμε τα τωρινά συμβάντα και αυτή τη συμφόρηση στα νησιά” και θύμισε ότι το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε πολύ μεγάλες προσφυγικές ροές (816.000 πρόσφυγες), διαχειρίστηκε επαρκώς την κρίση στην Ειδομένη και χρησιμοποίησε ικανοποιητικά τη Συμφωνία Τουρκίας -ΕΕ αφήνοντας έτσι, στη Μόρια 5,000 ανθρώπους και όχι 25,000 που έχουμε σήμερα με πολύ λιγότερες ροές.

Ασκήθηκε πίεση προς την Τουρκία ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία με ΕΕ η οποία υπήρξε όχι τέλεια αλλά ικανοποιητική. Και κυρίως υπήρξε καλή διαχείρισή της από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. “Με βάση αυτή τη συμφωνία θα μπορούσε η κυβέρνηση ΝΔ να έχει αποσυμφορήσει τα νησιά μεταφέροντας ευάλωτες ομάδες στην ενδοχώρα, αλλά δεν το έκανε” συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα τέλος για τα επόμενα βήματα απάντησε:

“Όπως ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας, η Αντιπολίτευση είναι εδώ για να ενισχύσει ένα σοβαρό σχέδιο. Οι κινήσεις Ερντογάν δεν αποτελούν αιφνιδιασμό για εμάς. Είναι γνωστό ότι εργαλειοποιεί το προσφυγικό -μεταναστευτικό χρησιμοποιώντας τους κατατρεγμένους ως όπλο του. Είναι επίσης γνωστές οι προθέσεις του στη διεθνή σκακιέρα περί ΑΟΖ και ό,τινος άλλου επιθυμεί να κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο. Εμείς πάντως δεν αιφνιδιαστήκαμε με αυτή την κίνηση” .

ΠολιτικήΌλγα Γεροβασίλη: Η φύλαξη των συνόρων της χώρας ήταν πάντα δέσμευσή μας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υπουργικό Συμβούλιο: Κυβερνητικές δράσεις και νομοσχέδια για τη Δημόσια Διοίκηση

Με αντικείμενο την έγκριση νομοσχεδίων και κυβερνητικών δράσεων για...

Ρ. Σβίγκου: Στις δημοκρατίες οι λαοί έχουν την τελευταία λέξη

«Στις Δημοκρατίες, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα,...

Ντόρα Μπακογιάννη για πρωθυπουργία: Θα έλεγα κατηγορηματικά όχι – Είμαι περήφανη για τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε προσπάθεια κυβέρνησης», δήλωσε...

Κ. Χατζηδάκης: Σε νέα ψηφιακή εποχή περνά η Επιθεώρηση Εργασίας

Στην ψηφιακή εποχή περνούν οι επιτόπιοι έλεγχοι που πραγματοποιούν...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα