Σε ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Σερρών για το έτος 2019, ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Να σημειωθεί πως το 2019 ήταν στην ουσία το μεταβατικό έτος από την τέως στη νυν δημοτική αρχή.

O Δήμαρχος Σερρών ανέφερε:


«Διεκδικήσαμε σε αυτό το διάστημα και εν τέλει εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση της μελέτης έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του νέου Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας.
Θέσαμε τις βάσεις για την ανταλλαγή ακινήτων για τη «Δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου Σερρών» με ταυτόχρονη απόκτηση από τον Δήμο του νυν Δικαστικού Μεγάρου, όπως επίσης και για την παραχώρηση ακινήτου για τη «Δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Σταθμού» και απελευθέρωση του νυν ακινήτου της Πυροσβεστικής για περαιτέρω αξιοποίηση από τον Δήμο.
Ακόμη, στον τομέα της Παιδείας υποβάλαμε προτάσεις για την «Ενεργητική Πυροπροστασία των Σχολικών Μονάδων», προϋπολογισμού 404.240 ευρώ καθώς και για την «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες», προϋπολογισμού 69.000 ευρώ.
Επίσης, καταθέσαμε την πρόταση του έργου για την επισκευή των εγκαταστάσεων και την προμήθεια εξοπλισμού του Δημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ πετυχαίνοντας την έγκρισή της.
Μεταξύ άλλων, δε, συμμετείχαμε στην πρόταση του ΦΟΔΣΑ για την Προμήθεια Εξοπλισμού Συλλογής Βιοαποβλήτων στους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους 600.285 ευρώ.
Όταν ενημερωθήκαμε για τον σχεδιασμό δημιουργίας τρίτης δομής προσφύγων στις Σέρρες, στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους υπεύθυνους ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε εγκατάσταση νέων προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες, καθώς τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας έβαλε πλάτη και με το παραπάνω μάλιστα στις προσπάθειες της πολιτείας για να αντιμετωπίσει αυτό το εθνικό πρόβλημα.
Ήταν μία μάχη που δώσαμε ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και σθένος και την κερδίσαμε πετυχαίνοντας την αποτροπή της δημιουργίας νέας δομής στον Δήμο μας, μία σκέψη που υπήρχε μεν αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Απαντήσαμε σε θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των Σερραίων.
Τους πρώτους μήνες της θητείας μας επικεντρώσαμε τις προσπάθειες μας σε παρεμβάσεις καλλωπισμού και πρασίνου στην πόλη αρχής γενομένης από τη μεταμόρφωση της Πλατείας Ελευθερίας, που γέμισε χρώματα και πράσινο, καθώς και σε άλλες αστικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις.
Δρομολογήσαμε τον εξωραϊσμό των πλατειών και των εισόδων της πόλης με τον καλλωπισμό των κυκλικών κόμβων.
Απλώσαμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη και σχεδιάσαμε νέες κοινωνικές δομές, όπως το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία και ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια, που θα στεγαστούν στο κληροδότημα Αποστολίδη.
Για πρώτη φορά στον Δήμο Σερρών αρχίσαμε τη διανομή Κοινωνικού Συσσιτίου στα χωριά, ενώ υλοποιήσαμε μία σειρά από κοινωνικές δράσεις, όπως:
-η εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων του Δήμου στη χρήση των απινιδωτών,
-η διενέργεια δωρεάν τεστ μνήμης την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer,
-η συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Share medicine Life για χρήση εντελώς δωρεάν του προγράμματος της givmed για το Κοινωνικό Φαρμακείο,
-το χαριστικό παζάρι εξωσχολικών βιβλίων για μονογονεϊκές και κακοποιημένες γυναίκες και
-η ένταξη στο πρόγραμμα της Linguaphone για την εκμάθηση Αγγλικών.
Παράλληλα, διευρύναμε τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την ένταξη των Κοινωνικών Μαθημάτων Χορού και Μπαλέτου.
Ακόμη, προχωρήσαμε στη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο την επαναδραστηριοποίησή της.
Εντατικοποιήσαμε τις ενέργειες για την αναβάθμιση του τομέα της Καθαριότητας.
Αναλάβαμε δράσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με τα Φιλοζωϊκά Σωματεία.
Προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί για τη μεταφορά της Πολιτείας των Ευχών στο κέντρο της πόλης. Το πράξαμε το πρώτο διάστημα της θητείας μας.
Μεταφέραμε το επίκεντρο των εκδηλώσεων και των δράσεων στο κέντρο της πόλης, όπως ήταν η επιθυμία των Σερραίων δίνοντας στον κόσμο τη δυνατότητα να απολαύσει μία πιο λαμπερή Πολιτεία των Ευχών και ταυτόχρονα τονώνοντας την εμπορική κίνηση.
Ταυτόχρονα, εμπλουτίσαμε την Πολιτεία των Ευχών με νέες εκδηλώσεις και δράσεις, όπως τη διοργάνωση του Santa Claus Run και τη πρώτη Λευκή Νύχτα, ενώ φιλοξενήσαμε δεκάδες συλλόγους, σχολές χορού, θεατρικές ομάδες, σχολεία, κουκλοθέατρα, ορχήστρες και καλλιτέχνες.
Στο ίδιο πνεύμα της αύξησης της κινητοποίησης και συμμετοχής των Δημοτών μας κινηθήκαμε και με τη διοργάνωση άλλων δράσεων, όπως ο 35ος Γύρος της Πόλης των Σερρών.
Την ίδια στιγμή, προωθήσαμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των εμβληματικών έργων που αλλάζουν την εικόνα της πόλης.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ενισχύσαμε το έργο δημιουργίας της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά με τη δέσμευση 200.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020.
Ταυτόχρονα, κάναμε τα πρώτα μας βήματα για να υλοποιήσουμε το μεγάλο μας όραμα, την δημιουργία του Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας EDEN PROJECT HELLAS με την επίσκεψη στο θεματικό περιβαλλοντικό πάρκο και εκπαιδευτικό κέντρο στην Κορνουάλη της Αγγλίας και τις επαφές που πραγματοποιήσαμε».Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 510