Οργάνωση σπιτιού: 1 Μέρα αρκεί για να δείτε το σπίτι σας να αλλάζει!Αν έχετε βάλει στόχο την καθολική αλλαγή στο σπίτι σας και έχετε αποφασίσει πως θα έχετε τα πάντα υπό έλεγχο, τότε το αντιμετωπίζετε με τον λάθος τρόπο. Οι μεγάλοι στόχοι δημιουργούν εμπόδια και φυσικά… άγχος.

Η πρότασή μας είναι να σπάσετε τον μεγάλο σας στόχο σε μικρότερους που ο καθένας θα παίρνει το πολύ μια μέρα για να ολοκληρωθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα το σπίτι σας θα έχει μεταμορφωθεί! Αφιερώστε, λοιπόν, μια μέρα για να ολοκληρώσετε τον καθένα από τους παρακάτω στόχους και αποκτήστε το σπίτι που πάντα ονειρευόσασταν!

Απομακρύνετε οτιδήποτε άχρηστο από το υπνοδωμάτιο. Κάντε τον χώρο που κοιμάστε όσο πιο καθαρό και τακτοποιημένο γίνεται, απομακρύνοντας βιβλία που έχετε διαβάσει ή ρούχα που δεν φοράτε.

 

Οργανώστε τα καθαριστικά σας. Πιστέψτε μας πως αν οργανώσετε τα καθαριστικά σας καλύτερα, θα τα χρησιμοποιείτε και περισσότερο. Ο χώρος κάτω από τον νιπτήρα είναι ιδιαίτερα πρακτικός, αλλά φυσικά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας είναι να μπορείτε να τα πιάνετε εύκολα.

 


Διπλασιάστε το μέγεθος της ντουλάπας σας. Είναι απλό: προμηθευτείτε κρεμάστρες και κερδίστε μέχρι και 50% περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σας, κρεμώντας τη μία κρεμάστρα πάνω στην άλλη.

 

Τακτοποιήστε τις πλαστικές σακούλες του σουπερμάρκετ. Απαλλάξτε το ντουλάπι σας από τις πλαστικές σακούλες του σουπερμάρκετ. Πιάνουν πολύ χώρο χωρίς λόγο. Πάρτε ένα κουτί από χαρτομάντιλα και συμπιέστε τις σακούλες μέσα. Όσες δεν χωράνε πάνε στα σκουπίδια.

 

Κρεμάστε τα κουζινικά σκεύη. Γιατί να τα έχετε να σας πιάνουν χώρο στα ντουλάπια και να είναι μέσα στα πόδια σας; Βάλτε μια μπάρα και κρεμάστε τα βαριά κουζινικά σκεύη – θα εξοικονομήσετε χώρο και θα δώσετε και μια νέα διακοσμητική νότα στην κουζίνα σας.

 

Καμουφλάρετε τα καλώδια. Τίποτα δεν σαμποτάρει τη διακόσμηση τόσο πολύ όσο τα καλώδια. Καμουφλάρετε τα καλώδιά που φαίνονται, κρύβοντάς τα πίσω από τα έπιπλα ή με άλλους έξυπνους τρόπους και απελευθερώστε τον χώρο σας. Στην κατηγορία «tips» θα βρείτε έξυπνες λύσεις για τα καλώδια που είναι μέσα στα πόδια σας.

 

Οργανώστε το πιο ακατάστατο συρτάρι της κουζίνας σας. Θα σας πάρει λιγότερο από μία ώρα, αν κάνετε στον εαυτό σας τις εξής δύο ερωτήσεις: Έχω πάνω από 1 μήνα να χρησιμοποιήσω αυτό το εργαλείο; Έχω κάτι άλλο που με εξυπηρετεί καλύτερα; Αν η απάντηση είναι και στα δύο ναι, χαρίστε το.

 

 

Οργανώστε τους λογαριασμούς. Ίσως δεν βρίσκετε τον χρόνο για να οργανώσετε τους λογαριασμούς και οτιδήποτε έχει να κάνει με τα χαρτιά. Αφιερώστε μια μέρα για να τα οργανώσετε χρησιμοποιώντας θήκες οργάνωσης.

 

 

Φροντίστε το ντουλάπι τροφίμων. Για να σταματήσετε να ψάχνετε το μπαχαρικό που έχει κρυφτεί στο βάθος, αφιερώστε μια μέρα για να τα τακτοποιήσετε το ντουλάπι με τα τρόφιμα. Βγάλτε τα όλα έξω, πετάξτε τα ληγμένα, βάλτε σε βαζάκια η άλλα αποθηκευτικά μέσα όσα δεν έχουν θέση. Για άψογο αποτέλεσμα, βάλτε και ετικέτες που γράφουν τι περιέχει κάθε βάζο.

 

 

Απλοποιήστε τη διαδικασία πλυσίματος. Το καλύτερο το φυλάξαμε για το τέλος. Βάλτε καλάθια όπου μέσα θα βάζετε τα καθαρά ρούχα. Κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να έχει το δικό του καλάθι, ώστε να πάρει τα ρούχα, να τα διπλώσει και να τα βάλει στην ντουλάπα μόνο του!

 

 

Πηγή: spirossoulis.com

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *