-Διαφήμιση-

Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Alzheimer – Δράσεις ενημέρωσης από τον ΣΟΦΨΥ Σερρών- video

Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Alzheimer – Δράσεις ενημέρωσης από τον ΣΟΦΨΥ Σερρών- video

Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, όπως της μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης.

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αύξησης του μέσου όρου ζωής αλλά και της ευαισθητοποίησης προς τα συμπτώματά της, η διάγνωση της νόσου εμφανίζει σημαντική αύξηση. Σήμερα, πάσχουν από Alzheimer 160.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, 6.000.000 στην Ευρώπη και 26.000.000 σ’ όλο τον κόσμο. H νόσος εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ είναι πολύ σπάνια σε ηλικίες μικρότερες των 50 ετών.

Η νόσος περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1906, από τον Alois Alzheimer και έκτοτε η επιστημονική κοινότητα καταβάλει προσπάθειες για να βρεθεί ριζική θεραπεία. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής, μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί στη διάγνωση της νόσου σε πολύ αρχικά στάδια και, συνεπακόλουθα, στην καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Η  πρόληψη και η ενημέρωση είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της νόσου που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Χτίζουμε φιλικές κοινότητες προς την Άνοια

Ο Σύλλογος Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, τη Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (ΣΟΦΨΥ) Ν. Σερρών διοργάνωσε εκδήλωση στα πλαίσια των εορτασμών για τον μήνα Σεπτέμβριο Παγκόσμιο μήνα για την Άνοια/Alzheimer.

Πραγματοποιήθηκαν οι  δράσεις:

Ενημερωτικά υπαίθρια δρώμενα με διανομή φυλλαδίων, κονκάρδες κ.α., διενέργεια αυστηρά ανωνύμων ερωτηματολογίων γύρω από την Άνοια/ Alzheimer, μουσικοχορευτικό δρώμενο, γωνιά παραμυθιού, γυμναστικής, έγγραφης αποτύπωσης συναισθημάτων για την Άνοια καθώς και προβολή τρέιλερ- βίντεο και σποτ σχετικά με μην Άνοια/Alzheimer.

Επίσης στον σύλλογο διενεργήθηκαν τεστ μνήμης  για όσους το επιθυμούσαν

-Διαφήμιση-Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version