Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο 23χρονος Σερραίος σκακιστής Δημήτρης Λαδόπουλος!

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Σερραίος σκακιστής Δημήτρης Λαδόπουλος!

Ολοκληρώθηκε προχθές το Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών για τις κατηγορίες U1700, U2000, U2300 καθώς και τη γενική και γυναικών, στο πλαίσιο του Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου που συνδιοργανώνει ο όμιλος «Ιππότης» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ στο Rodos Palace.

Οι περίπου 200 σκακιστές από 57 χώρες, αγωνίστηκαν στις κατηγορίες τους προκειμένου να αναδειχτούν οι νικητές μετά από εννιά αγώνες συνολικά. Να σημειωθεί ότι οι απονομές έγιναν σε πολύ θερμό κλίμα κατά την τελετή λήξης που προλόγισε η κα. Στέλλα Βουτσά και χαιρέτησαν ο κ. Οζκούρ Σολάκογλου εκ μέρους της FIDE και ο κ. Θεόδωρος Τζορμπατζόγλου,  γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.


Εκεί βρέθηκαν επίσης από την Περιφέρεια ο εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού κ. Νίκος  Νικολής, από τον ΔΟΠΑΡ ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικός Γραμματέας ΙΝΚΑ Ελλάδος κ. Γεώργιος Ευγενικός και ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» κ. Στάμος Καράβας.


Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της σκακίστριας-καλλιτέχνιδας, Juga, από τη Χιλή, η οποία παρουσίασε το νέο της τραγούδι-βίντεο κλιπ με θέμα το σκάκι, το οποίο και χάρισε σε πολυτελή έκδοση σε όλους τους νικητές.


Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ροδίτες σκακιστές, ν’ αναφέρουμε πως ο Γιάννης Αποστολάκης  στην U1700 πήρε την18η θέση με 5,5 βαθμούς στους 75 συμμετέχοντες κι ο Γεώργιος Χούλης ήταν 30ος με 5 βαθμούς όσους κι ο Εμμανουήλ Κασιώτης που βρέθηκε στην 31η θέση.

Στα κορίτσια διακρίθηκε η Καθολική Τουμούχη με την 8η θέση της και τους 5 βαθμούς, ενώ η  Δέσποινα   Πισσαδάκη ήταν 14η με 4, όσους είχε και η Εμμέλεια  Μάγου που ήταν 15η.


Ο Αλέξανδρος Σταθάτος στην U2000 διακρίθηκε επίσης, καθώς κατέλαβε την 8η θέση με 6 βαθμούς, επιτυγχάνοντας στην πιο δύσκολη κατηγορία την υψηλότερη συλλογή βαθμών από όλους τους Ροδίτες συνολικά.

Την 21η θέση κατέλαβε ο Αντώνης Μαργαρίτης με 5 βαθμούς, ενώ ο αντιπρόεδρος Σάββας Καμπουρόπουλος, στην πρώτη του εμφάνιση αγωνιστικά, τερμάτισε 53ος.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην U2300 στέφθηκε ο αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης»,  Δημήτρης  Λαδόπουλος, ο οποίος είναι 23 ετών και κατάγεται από τις Σέρρες, συγκεντρώνοντας 8,5 πόντους.


Ο παλιός γνώριμος του ομίλου, παίκτης, προπονητής και καλός φίλος, Νίκος Σανδαλάκης, ήταν 4ος με 6,5 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον 3ο.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version