Η χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Σερρών στο Δημοτικό του Δήμου Ηράκλειας είχε ως σκοπό, να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στους 9 απολυμένους εργαζόμενους, που μέσο εργολάβου απασχολούνταν στην καθαριότητα του Δήμου Ηράκλειας.

 

Η παρέμβαση μας είχε ως επιδίωξη να αναδείξει τις ευθύνες της σημερινής Δημοτικής Αρχής όπως και της προηγούμενης, αλλά κυρίως να μπουν οι βάσεις για την επαναπρόσληψη τους.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του κ. Κουτσάκη έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι υπέρ τον απολύσεων, τις επικροτεί και δεν έχει καμία διάθεση να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων..

Χαρακτηριστικό είναι μετά από επερώτηση της Δέσποινας Χατζίδου, Δημοτική Σύμβουλό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ απέφυγαν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις, αποποιήθηκαν τις όποιες ευθύνες τους, κρυπτόμενοι πίσω από τον εργολάβο και τους κανονισμούς.

Πιο συγκεκριμένα για το περιστατικό

Ο Δήμος Ηράκλειας, ως πρωτοπόρος στις ιδιωτικοποιήσεις, έχει δώσει κατά το παρελθόν την αποκομιδή των σκουπιδιών στην εταιρία ΕΝ. ACT. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε.

Η συγκεκριμένη εταιρία προχώρησε πριν λίγες μέρες στην απόλυση 9 υπαλλήλων που μέχρι πρότεινες εργάζονταν μέσο αυτής, στην καθαριότητα του Δήμου Ηράκλειας, αξιοποιώντας στο έπακρο τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η Τοπική Διοίκηση έχει τον πιο αντιδραστικό χαρακτήρα απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα και στο δημόσιο χαρακτήρα Υπηρεσιών, προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη εις βάρος των δημοτών οι εκάστοτε επιχειρηματίες!
Δυστυχώς για την νέα δημοτική αρχή συνεχίζει και αυτή στον κατήφορο που βαδίζει η μεγάλη πλειοψηφία των δήμων στην Ελλάδα, ακολουθώντας πιστά όλες τις αντεργατικές πολιτικές, του “Κλεισθένη” και του “Καλλικράτη” με τα αδιέξοδα που επιφέρουν για τις υπηρεσίες των δήμων.
Τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων και την ανάπτυξη τους καθημερινά την νιώθουν στο πετσί τους όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και όλες λαϊκές οικογένειες.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό όμως σε κάθε εργαζόμενο είναι ότι ο αγώνας για δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα είναι μονόδρομος.
Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλείας να πρωτοστατήσουν στην ταξική τους οργάνωση και με τον αγώνα τους, για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές.
Είναι αυτό που καθημερινά το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ενωμένοι μαζικά και όχι ατομικά να οργανώσουν τον αγώνα τους, μέσα σε κάθε χώρο δουλείας.
Καλούμε τη διοίκηση της εταιρία ΕΝ. ACT. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και την Δημοτική Αρχή την ύστατη στιγμή να πάρουν πίσω τις απολύσεις.
Καλούμε τα Σωματεία άμεσα να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αιτήματα:
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις – καμία απόλυση εργαζόμενου.
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Κατάργηση κάθε άλλης μορφής εργασιακών σχέσεων (μπλοκάκια, ατομικές συμβάσεις, ενοικιαζόμενοι κ.λπ.). Προσλήψεις όλων και ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό.
5νθημερο, 35ωρο.
Οι απολύσεις δε θα περάσουν!!
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!


 

δελτίο τύπου

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 79