Ο Παναγιώτης Τσινάβος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι σε συνέντευξη προς τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr μιλά για το ταξίδι που κάνουν τα γιαούρτια και παγωτά Κρι Κρι από τις Σέρρες στην Ελλάδα και σε 32 χώρες του εξωτερικού, αλλά και για τις νέες επενδύσεις στην «πράσινη» ανάπτυξη, με τη δημιουργία σταθμού βιοαερίου και με δρομολογημένα σχέδια για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.


Μιλά ακόμη για το ξεκίνημα της Κρι Κρι, με το παγωτό κασάτο, τις δυσκολίες της εποχής, την αρχική του επιθυμία να διοριστεί καθηγητής σε σχολείο, πότε πάρθηκε η απόφαση να επεκταθεί η εταιρεία στο γιαούρτι, καθώς και την εξέλιξη των στόχων από το γειτονικό νομό που είχε η μικρή τότε τοπική επιχείρηση, στις αγορές του κόσμου σήμερα, που οι πωλήσεις κυμαίνονται στα 130 εκατ. ευρώ.  Αυτή τη στιγμή, το 47% των πωλήσεων αφορά εξαγωγές σε όλον τον κόσμο, από την απαιτητική αγορά της Ιταλίας, με πρωταγωνιστή το frozen yoghurt, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία, μέχρι την Κορέα.

Για τα νέα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην πράσινη ανάπτυξη, ο κ. Τσινάβος αναφέρεται με υπερηφάνεια στο σταθμό βιοαερίου, μία επένδυση της τάξης των 6 εκατ. ευρώ που θα τεθεί σε λειτουργία σε ένα μήνα και θα συμβάλει στην αξιοποίηση των αποβλήτων του εργοστασίου. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο εργοστάσιο των Σερρών, καθώς όπως τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας «στόχος είναι να μηδενίσουμε το αποτύπωμα του άνθρακα». 

Ακόμη ο κ. Τσινάβος αναφέρεται στις συνέργειες και πώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. 


Η εταιρεία που σύντομα συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής, κατέχει τη 2η θέση στην αγορά γιαουρτιού και στην αγορά παγωτού, ενώ απασχολεί 500 άτομα προσωπικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 150