Πανελλήνια πρωτιά το ποσοστό της ΔΚΜ στις εκλογές του ΤΕΕ στο νομό Σερρών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές των Διπλωματούχων Μηχανικών της χώρας όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων, από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,

 

το οποίο αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της Κυβέρνηση και έχει σκοπό την προαγωγή της επιστήμης στους τομείς που σχετίζονται με την ειδικότητα των μελών του, την προαγωγή της τεχνικής και της τεχνολογίας γενικά και την αξιοποίησή τους για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στο πλαίσιο των αρχών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Πρώτη δύναμη, με θεαματική αύξηση του ποσοστού της αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, επιτυγχάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία του ΤΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες.

 Αύξησε της δύναμης της κατά 11,76 ποσοστιαίες μονάδες, επιτυγχάνοντας ποσοστό 39.66% από 27,90% το 2016. Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών στην ΠΕ Σερρών κατέγραψε το μοναδικό ιστορικό ρεκόρ 66,80 %, το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας.

 

Υποψήφιος για την Κεντρική Αντιπροσωπεία ήταν και ο Σερραίος Ιωάννης Χατζόπουλος ο οποίος εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, του μεγαλύτερου επιστημονικού φορέα της χώρας, με 616 ψήφους .

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που Σερραίος μηχανικός εκλέχτηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στην Αθήνα., ένα δύσκολο εγχείρημα δεδομένου ότι το εκλογικό σώμα προέρχονταν από όλη την Ελλάδα !

 

Ο κ. Χατζόπουλος ήταν εκλεγμένος μέχρι και πρόσφατα στην αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ ενώ και στις πρόσφατες εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπάλληλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών τον Ιούνιο (το συλλογικό όργανο των Διπλωματούχων Μηχανικών στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού) η παράταξη της ΔΚΜ στις Σέρρες, με υποψήφιο τον Ιωάννη Χατζόπουλο, είχε λάβει επίσης το σαρωτικό ποσοστό 78,46% σε επίπεδο ΠΕ Σερρών κατατάσσοντάς τον πρώτο στις προτιμήσεις των συναδέλφων του σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *