Η Αγία Σοφία αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδίων και Προϋπολογισμών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Συγκεκριμένα, στην επιτροπή κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι σχετικά με την προστασία και τα έργα αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας.

 

 

Έτσι μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και ότι υπέγραψαν πρωτόκολλο με τη Διεύθυνση Θρησκευμάτων σε αυτό το πλαίσιο και αναφέρθηκε και στο θέμα με την UNESCO.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο κ. Ερσόι υποστήριξε πως «δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπονέθηκε για εμάς στην UNESCO, ο εκπρόσωπος της ήρθε και έκανε παρατηρήσεις. Δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι έγινε τζαμί».

«Ο αντιπρόεδρος της UNESCO που ήρθε, μου είπε ότι το βασικό τους κριτήριο είναι να είναι ανοιχτή η Αγία Σοφία για να την επισκέπτονται οι άνθρωποι και να είναι προστατευμένη».


 

Πηγή enikos.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.