Αν οι επιστήμονες δώσουν το σινιάλο τα καταστήματα θα ανοίξουν σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Το click away (παράδοση εκτός) είναι το πρώτο μέτρο που εξετάζεται ενώ το click in shop (παράδοση εντός) μπορεί να γίνει σε επόμενο στάδιο τόνισε. Ερωτηθείς για το άνοιγμα της εστίασης τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς.

Eιδικότερα, όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αν αποφασιστεί η εφαρμογή του click in shop εξετάζονται διάφορα σενάρια, είτε ραντεβού με ένα άτομο στο κατάστημα, είτε με περισσότερα άτομα, βάσει του εμβαδού του καταστήματος».

Σε κάθε περίπτωση, είναι σενάριο το οποίο εξετάζεται σε επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα είπε ο Παπαθανάσης.

Πολύ νωρίς για το άνοιγμα της εστίασης

Μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΪ ο κ.Παπαθανάσης είπε «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για το άνοιγμα της εστίασης. Αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης λειτουργούν με παράδοση οπότε έχουν μία λειτουργία, βέβαια είναι το υποσύνολο της κανονικής λειτουργίας τους».

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση θα προωθήσει και νέα μέτρα για τη στήριξη της εστίασης. «Η πολιτεία θα σταθεί πολύ κοντά στην εστίαση γιατί είναι πολύ σημαντική, είναι το 40% της οικονομίας και η πολιτεία και η κυβέρνηση θα βρεθεί πολύ κοντά της».

Σημειώνεται ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την Παρασκευή και για το click away στα καταστήματα. Η όποια απόφαση, θα ληφθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και το οποίο άνοιγμα θέλει προσεκτικά βήματα.

Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή Μικροβιολογία του ΕΚΠΑ, κ.Τσακρή, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην Αττική, καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη Περιφέρεια και ορισμένες περιοχές εμφανίζουν αυξητική τάση.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να ξανακλείσουν τα σχολεία.

αι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης.

Νέα μέτρα στήριξης για το λιανεμπόριο προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ένδυση και υπόδηση και θα το δείτε τις επόμενες μέρες» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν θα αφήσουμε κάνεναν να πάθει ζημιά τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης» στέλνοντας μήνυμα προς τους εμπόρους μέσω του ΣΚΑΪ.


Τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις ωστόσο εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα το διορθώσει, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Ζήτησε χρόνο από τους εμπόρους προκειμένου να αναπτυχθεί το κυβερνητικό σχέδιο.

Πηγή dikaiologitika.gr