25.1 C
Serres

Παράδειγμα η Sunlight για το επιχειρείν και την ασφαλιστική αγορά

Date:

Η αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης και η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

 

και η εταιρία SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το πρότυπο παράδειγμα της SUNLIGHT, η οποία κατάφερε όχι μόνον να ανακάμψει, αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω σε χρόνο ρεκόρ, μετά την καταστροφική φωτιά στο εργοστάσιό της, τον Μάιο του 2018.

 

Όπως επισημάνθηκε, ο ασφαλιστικός κλάδος στάθηκε πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια της SUNLIGHT να επανέλθει άμεσα στην επιχειρησιακή κανονικότητα. Λειτουργώντας με ταχύτητα, αποτελεσματικά και οργανωμένα, προχώρησε στην καταβολή συνολικού καθαρού ποσού 66 εκατ. ευρώ για τις υλικές και αποθετικές ζημίες που προκάλεσε η πυρκαγιά που έπληξε το εργοστάσιο της εταιρίας στην Ξάνθη.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που έχει καταβληθεί έως σήμερα στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

 

Μεσίτης ασφαλίσεων στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η εταιρία Aon, που συνετέλεσε στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Επικεφαλής του συνασφαλιστικού σχήματος ήταν η εταιρία Ergo Ασφαλιστική, με ποσοστό συμμετοχής 25%. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν οι: Ευρώπη Ασφαλιστική (20%), Interamerican (19%), Generali (15%), Eurolife ERB (9%), Ιnterasco (4%), Oρίζων Ασφαλιστική (4%) και Ευρωπαϊκή Πίστη (4%). Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η FAIR CONSULTING, εταιρία τεχνικών συμβούλων που ενεργεί ως αρωγός από την πλευρά ζημιωθέντων εταιριών.

 
Η ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που καθιστούν την ασφαλιστική κάλυψη απαραίτητη για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, καθώς και η ευαισθητοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με το θεσμό της ασφάλισης, αποτέλεσαν τους κύριους στόχους της συγκεκριμένης συνάντησης.

O κ. Α. Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με την ασφαλιστική κάλυψη, η επιχείρηση θωρακίζεται από πληθώρα παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε ολική διακοπή της επιχειρηματικής της συνέχειας (πτώχευση, απώλεια θέσεων εργασίας, οικονομικές απώλειες μετόχων). Παράλληλα, εξασφαλίζει τα απαραίτητα κεφάλαια για να επανέλθει στην κανονικότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επομένως, η ασφαλιστική προστασία και κάλυψη αποτελεί εχέγγυο διασφάλισης της λειτουργικής και οικονομικής βιωσιμότητας μίας επιχείρησης, και καθοριστικό παράγοντα για την ταχύτατη επαναφορά σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Από την πλευρά του Olympia Group, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιάννης Καράγιαννης, εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου, τονίζοντας πως: «Με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και διεθνές γίγνεσθαι, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις για τις εταιρίες είναι απαραίτητοι lifetime partners. Με αφορμή τη δική μας εμπειρία συμμετέχουμε σε αυτήν την υψηλού κύρους εκδήλωση και μοιραζόμαστε τα συμπεράσματα που αποκομίσαμε από αυτή την μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε και βγήκαμε δυνατότεροι».

Στη συνέχεια, ο κ. Γ. Ξηρουχάκης, Group General Counsel του Ομίλου Olympia, αναφέρθηκε στο πρότυπο παράδειγμα της SUNLIGHT: «Η επιχειρηματική συνέχεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Όμιλό μας και το παράδειγμα της SUNLIGHT μας επιβεβαίωσε πως επιχειρηματική συνέχεια χωρίς ασφαλιστική πίστη δεν μπορεί να υπάρξει. Με τη βοήθεια του συνασφαλιστικού μας σχήματος και των τεχνικών μας συμβούλων και φυσικά την απίστευτη προσπάθεια των ανθρώπων μας, μετατρέψαμε όλοι μαζί την κρίση σε ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρίας».

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση πάνελ με θέμα: «Ασφαλιστική κάλυψη και συνείδηση: επιλογή ή αναγκαιότητα» στην οποία συμμετείχαν η κα. Μ. Αντωνάκη, γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, η κα. Τ. Χαδούλη, Legal Counsel & Compliance Director της SUNLIGHT, ο κ. Γ. Δαλιάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΟΝ, ο κ. Θ. Κοκκάλας, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO Ασφαλιστική, ο κ. Ν. Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ο κ. Γ. Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican και ο κ. Π. Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Generalli Hellas.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι ομιλητές τοποθετήθηκαν για τη θέση του ασφαλιστικού κλάδου στο σύγχρονο «επιχειρείν» και για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στις επιχειρήσεις. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν επίσης στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα που συνοδεύει την ασφαλιστική αγορά, εφόδια που έχουν συμβάλλει στην ισχυρή αναπτυξιακή πορεία που σημειώνει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟικονομίαΠαράδειγμα η Sunlight για το επιχειρείν και την ασφαλιστική αγορά

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ετοιμάζεται το πακέτο μέτρων για τη ΔΕΘ – Στα «σκαριά» ο δεύτερος συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Στην τελική ευθεία μπαίνει η σύνταξη του νέου σχεδίου...

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της...

Σταμάτησε να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Λωρίδα της Γάζας λόγω έλλειψης καυσίμων

Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Λωρίδα της Γάζας διέκοψε...