Την παραίτησή του, επικαλούμενος λόγους υγείας, υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

 

 

Ο Άμπε δήλωσε πως αποφάσισε να παραιτηθεί εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του και πρόσθεσε πως ζητάει συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς του από τους πολίτες επειδή δεν στάθηκε ικανός να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εξηγώντας πως επιδεινώθηκε η ελκώδης κολίτιδα, η χρόνια ασθένεια από την οποία πάσχει.

Ο Άμπε διευκρίνισε πως η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται γύρω στα μέσα του περασμένου μήνα και πως δεν θέλει το γεγονός αυτό να έχει αντίκτυπο σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

Πρόκειται για τον πρωθυπουργό με την πιο μακροχρόνια θητεία στην ιστορία της Ιαπωνίας, ο οποίος ασκεί την εξουσία από το 2012.


Ο Ιάπωνας παραιτηθείς πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν έγκειται σ’ αυτόν να ορίσει τον διάδοχό του, σχόλιο που υπογραμμίζει την αναταραχή που επικρατεί στο κυβερνών φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σχετικά με τη διαδοχή του.

 

Πηγή ΑΠΕ

Views: 35