Περιοδεία Χρ. Γιαννούλη στις Σέρρες: «Όχι σε καθεστωτικές αντιλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Περιοδεία στην πόλη των Σερρών πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης, με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού.

 

Στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης Σερρών, τα μέλη και τον επικεφαλής του συνδυασμού “Κοιτάμε Μπροστά”, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε στη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών αλλά και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

“Ελπίζω ότι, καθώς βαδίζουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, ο προεκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί με τρόπο έντιμο και πολιτισμένο από όλους”, δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης. “Η κατοχύρωση ενός δημόσιου διαλόγου, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά σ’ αυτό. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως διάλογος δε θα υπάρξει, όχι όμως με δικιά μας ευθύνη.”

 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις συμβούλων που τα προηγούμενα χρόνια έλειπαν συστηματικά από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου ή εμφανίζονταν για να υπογράψουν και να αποχωρήσουν. “Μπαίνει θέμα δημοκρατίας όταν ένα τόσο σημαντικό όργανο όπως το περιφερειακό συμβούλιο λειτουργεί με τέτοιο στρεβλό τρόπο. Μετά τις εκλογές αυτή η πρακτική θα σταματήσει”, τόνισε.

Στη μετέπειτα συνάντησή του με το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, σχολιάζοντας την απόφαση του δημάρχου να μην διεκδικήσει ξανά το δήμο των Σερρών, ο Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε: “Εμείς πιστεύουμε στην εναλλαγή των προσώπων γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας. Οι καθεστωτικές αντιλήψεις και η μετεξέλιξη κάποιων σε σύστημα, πηγάζει από την πεποίθηση τους ότι η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση με την πολιτική είναι μια δια βίου ενασχόληση, ένα επάγγελμα. Εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ επαγγελματίες της πολιτικής” τόνισε.

Η περιοδεία στις Σέρρες συνεχίστηκε με την επίσκεψη των μελών του συνδυασμού “Κοιτάμε Μπροστά” στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το νοσοκομείο των Σερρών και κατέληξε στον πεζόδρομο της πόλης όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version