- Διαφήμιση -

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, ο βασικός μέτοχος της Lavipharm

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, ο βασικός μέτοχος της Lavipharm

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαϊου, ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας

 
 Ο Θανάσης Λαβίδας νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας,  «έπειτα από την άνιση μάχη που έδωσε επί μήνες με την λευχαιμία», σύμφωνα με το  newmoney.gr

Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, αναλαμβάνει τη διοίκηση  της LAVIPHARM το 1976. Η μητρική εταιρία, Lavipharm Α.Ε., είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1995.
 
Σήμερα, η LAVIPHARM κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.
Ο Θανάσης Λαβίδας ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης  Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου  Ελλάδας–Αμερικής, ενώ μεταξύ άλλων ήταν  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), έχοντας αναλάβει την ευθύνη της  διεθνούς δραστηριότητας (SEV International).

«Η απουσία του Θανάση Λαβίδα, αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στην εταιρεία η οποία θρηνεί τον χαμό του».

Ποιος ήταν ο Θανάσης Λαβίδας

Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, ο κ. Θανάσης Λαβίδας αναλαμβάνει τη διοίκηση της Lavipharm το 1976. Η μητρική εταιρία, Lavipharm Α.Ε., είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών απότο 1995. Σήμερα, η LAVIPHARM είναι ένας ολοκληρωμένος όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων,
καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.
Ο κ. Λαβίδας είναι Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας–Η.Π.Α. και μέλος Δ.Σ. σε διμερή συμβούλια, των οποίων ο στόχος είναι η ανάπτυξη και σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και των αντίστοιχων χωρών.

Είναι επίσης Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής ΈνωσηςΕπιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.). Τέλος, είναι Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.) από το 2006 και μέλος Δ.Σ. από το 2000, ενώ παράλληλα είναι Επικεφαλής Διεθνών Δράσεων του Συνδέσμου.
Έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη φαρμακευτική χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος Master και Bachelor of στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximillian του Μονάχου, καθώς και κάτοχος MBA από το Institut Supérieur de Marketing et de Management στο Παρίσι. Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version