28.9 C
Serres

ΠΦΠΟ: Επιστολή στις αρχές για την απαγόρευση του εθίμου διαπόμπευσης και θανάτωσης αγελάδας στην Αγγίστα Σερρών

Date:

Επιστολή της Ομοσπονδίας στις αρμόδιες αρχές Σερρών για την απαγόρευση του βάρβαρου εθίμου διαπόμπευσης και θανάτωσης αγελάδας στην Αγγίστα Σερρών.

 

 

Διαβάστε την επιστολή

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε από σχετικό δημοσίευμα το οποίοι παραθέτουμε ως επισυναπτόμενο για εορταστική εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα στις 6 Ιανουαρίου στο χωριό Αγγίστα του Δήμου Αμφίπολης όπου εκτός των υπολοίπων πολιτιστικών – εορταστικών δρώμενων για τον εορτασμό των τοπικών Αγίων, θα πραγματοποιηθεί και σφαγή αγελάδας (κουρμπάνι).

Επειδή πολλάκις στο παρελθόν γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της διαπόμπευσης και μέχρι σημείου δημόσιας σφαγής ζώων και σε αυτή την περιοχή του δήμου Αμφίπολης, όπως και σε διάφορες άλλες περιοχές του νομού Σερρών στο όνομα εορτών διαφόρων αγίων.

Επειδή πρόκειται για καταφανή παρανομία με κακοποίηση και βασανισμό ζώου, αφετέρου η τέλεσή του προκαλεί τρόμο και απέχθεια σε άλλους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού, ντροπιάζοντας πραγματικά τα ήθη της χώρας μας και προάγοντας τη βαρβαρότητα.

Έχοντας υπόψιν ότι :

– Η κακοποίηση ζώου είναι βαρύ πλημμέλημα βάσει του Ν.4039/12 .

– Οι παραβάσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ν.1197/81 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 47 του Ν.4235/2014, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αλλά και διοικητικά πρόστιμα της τάξης έως 30.000 ευρώ ανά ζώο.

– Το συγκεκριμένο έθιμο είναι παράνομο, και γιατί η περιφορά, ταλαιπωρία και διαπόμπευσή του είναι καταφανώς παράνομη και γιατί σφαγές ζώων επιτρέπονται μόνο στα σφαγεία, με συγκεκριμένες διαδικασίες όπως πρότερη αναισθητοποίηση αυτών καθώς και κάτω από κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες (Π.Δ. 327/1996).

– Το να ταλαιπωρούν ένα ζώο δημοσίως περιφέροντάς το, καθώς και το να πραγματοποιείται σφαγή ζώων δημοσίως και προφανώς και έμπροσθεν παιδιών, προσβάλλει την παιδεία μας, διδάσκει τη βαρβαρότητα, και προκαλεί τον αποτροπιασμό.

– Θυσίες ζώων στο πλαίσιο θρησκευτικής εορτής, είναι παγανιστικά έθιμα και έρχονται σε αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές της χριστιανικής φιλοσοφίας και πίστης και προσβάλλουν κατάφωρα και το Χριστιανισμό.


– Σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα καταδικάζει κάθε πράξη- έθιμο που προϋποθέτει κακοποίηση ζώου και μάλιστα δημοσίως.

– Τέτοια “έθιμα” προσβάλλουν ολοκληρωτικά τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας.

Παρακαλούμε τις Αστυνομικές Αρχές για τις συλλήψεις των παραβατών και την εφαρμογή του «αυτόφωρο», ως ο νόμος ορίζει.

Είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει κατανοητό ότι οι παραβατικές συμπεριφορές που μένουν ατιμώρητες είναι δυστυχώς μία πληγή για τη χώρα μας και διαιωνίζουν την κακοποίηση ανυπεράσπιστων όντων, δίνοντας την εντύπωση ότι είμαστε μια κοινωνία απολίτιστων ανθρώπων με άγρια ένστικτα.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 

φωτο αρχείου

Δείτε τι λέει στο Επιλογές η επιστημονική συνεργάτιδα του ΠΦΠΟ κα Ζωή Κοντού ( μετά το 5ο λεπτό)

 

ΕλλάδαΠΦΠΟ: Επιστολή στις αρχές για την απαγόρευση του εθίμου διαπόμπευσης και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Σε ειδικό ανακριτή απολογούνται εφοριακός και δύο λογιστές για υπόθεση με «φακελάκι»

Στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα η εφοριακός...

Θ. Πλεύρης: Μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σημαίνει παραβίαση των όρων της σύμβασης

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν τα διαγνωστικά κέντρα...