28.1 C
Serres

Φωτιά στην Αττική: SOS των ειδικών για τον μολυσμένο αέρα

Date:

“Εξακολουθεί να υπάρχει επικινδυνότητα. Όσοι κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα, δεν ανοίγουμε παράθυρα. Παραμονή στους εσωτερικούς χώρους για όσους μπορούμε και όταν δεν μπορούμε με μάσκες. Όσοι έχουν γνωστά προβλήματα ΧΑΠ, άσθμα, μερικές φορές το καλοκαίρι μειώνουν την αγωγή τους, να συνεχίσουν να παίρνουν τα εισπνεόμενά τους και αν αισθανθούν κάποια συμπτώματα, δηλαδή πρόκειται για παρόξυνση, να επικοινωνήσουν με τους θεράποντες γιατρούς τους. Το ίδιο και για τους ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα, πρέπει να είναι προσεχτικοί αλλά και αυτοί που δεν έχουν προβλήματα, καλό είναι να τηρούν αυτές τις συμβουλές μέχρι να καταλαγιάσει όλο αυτό.(…) Και σήμερα και οι επόμενες ημέρες, είναι ημέρες που πρέπει να δείχνουμε μεγάλη προσοχή”.

Μακροπρόθεσμα όλοι μας, και οι υγιείς, θα βιώσουμε σημαντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αλλάζει η επιδημιολογία των ιών, των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Γινόμαστε πιο τροπική χώρα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλες διαφορετικές ασθένειες και λοιμώξεις”, ανέφερε στην ΕΡΤ η Παρασκευή Κατσαούνου, επίκουρη καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ.





“Ο αέρας που αναπνέουμε αυτή τη στιγμή είναι πιο μολυσμένος και πιο τοξικός γιατί έχουμε και τις καύσεις των δέντρων, αλλά έχουν καεί και βιοτεχνίες, επομένως μπορεί να υπάρχουν και άλλες ουσίες που να είναι τοξικές. Ειδικά στην περιοχή των Αθηνών, θα πρέπει όλοι να προσέχουν. Κατά προτίμηση, να βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο και να αποφύγουμε τις μετακινήσεις. Είναι προτιμότερο να φοράμε μάσκα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την εισπνοή αυτού του αέρα. Όλα αυτά αναμένεται να βελτιωθούν την επόμενη ή την μεθεπόμενη ημέρα”, ανέφερε στο ACTION24 η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ.

ΥγείαΦωτιά στην Αττική: SOS των ειδικών για τον μολυσμένο αέρα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εμβόλια m-RNA: Η μεγάλη ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Η επαναστατική αλλαγή στη θεραπευτική του καρκίνου ξεκίνησε το...

Κύστεις Παγκρέατος

Τι σημαίνει αν βρεθεί κύστη στο πάγκρεας; Σήμερα που οι...

Δίπτυχη Αορτική Βαλβίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πιο συχνή πάθηση της καρδιάς

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΠΤΥΧΗ ΑΟΡΤΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ; Η καρδιά του ανθρώπου...

Αυτές είναι οι χειρότερες διατροφικές συνήθειες για τον εγκέφαλό μας

Όταν ξεκινάμε κάποια δίαιτα συνήθως έχουμε ένα συγκεκριμένο σκοπό...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα