Πινακίδες τέλος μετά από 18 μήνες για όσους τις έχουν καταθέσει στην Εφορία – Θα καταστρέφονται

Νέος πονοκέφαλος για όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες του ΙΧ τους στην Εφορία. Μειώνεται ο χρόνος μέσα στον οποία θα πηγαίνουν για καταστροφή. Μόλις περάσουν 18 μήνες από την ημερομηνία της κατάθεσης (υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος) οι πινακίδες θα καταστρέφονται.

 

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας 24 μήνες μετά από την ημερομηνία της κατάθεσης τους, ωστόσο οι αποθήκες στις εφορίες έχουν γεμίσει ασφυκτικά κι έτσι αποφαίστηκε η μείωση του χρόνου.

elections

 

Η εγκύκλιος που εξέδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, αναφέρει πως σε περίπτωση που οι πινακίδες οχήματος καταστραφούν, αλλά ο ιδιοκτήτης του ζητήσει από την εφορία την άρση της κατάστασης ακινησίας ή την εκ νέου θέση σε δημόσια κυκλοφορία τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας θα αντικαταστούν τις πινακίδες, μετά την υποβολή σχετικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο, που θα συνοδεύεται από την βεβαίωση καταστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και από παραβόλο υπέρ του Δημοσίου αξίας 30 ευρώ.

 

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν και να παρατείνουν την προθεσμία των 18 μηνών. Μπορούν να το κάνουν με άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους. 

Τι χρειάζεται για την άρση της ακινησίας

 

1. Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας για 2 μήνες.

 

 

2. Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για τους 3 μήνες θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε 4 μήνες.

 

 

3. Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του έτους (31.12.2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών. Δηλαδή καταβάλλεται η αναλογία των τελών για κάθε μήνα, συν τα τέλη δύο μηνών ακόμη.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *