Πιο κοντά κυβέρνηση – τραπεζίτες για τα κόκκινα δάνεια

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση κυβερνητικής αντιπροσωπίας με εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών για το θέμα των κόκκινων στεγαστικών δανείων.

 

ΒΛΑΧΟΣ

Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένονται όλες οι λεπτομέρειες.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για τις δηλώσεις του κυρίου Δραγασάκη , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό news24/7 μίλησε για σενάρια φαντασίας από δημοσιογράφους που για δικούς τους λόγους κινδυνολογούν.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που ερωτήθηκαν σχετικά η συνάντηση ήταν καλή και υπήρξε πρόοδος σε όλα τα επίμαχα σημεία αλλά και στο πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος. Χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι εκφραζόταν η άποψη πως απομένουν μόνον «τεχνικές λεπτομέρειες» για να καταλήξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές σε τελική συμφωνία.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι τράπεζες αποδέχονται τη δεσμευτικότητα της όποιας συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφοριες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση , η κυβέρνηση αναζητά το μοντέλο εκείνο που αφενός θα παράσχει προστασία στη λαϊκή κατοικία από πλειστηριασμούς, αφετέρου θα προστατευτούν κι οι τράπεζες ώστε να μη χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.

 

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *