Πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης στον Έβρο

Το μαρμάρινο πιστό αντίγραφο της επιβλητικής «Νίκης της Σαμοθράκης», ένα αριστούργημα,ακριβές πιστοποιημένο αντίγραφο του Μουσείου Λούβρου,

 

TORA.GR
elections
NIKOS ZAPARAS
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola

σε φυσικές διαστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, έργο που πραγματοποιήθηκε μετά την εκχώρηση των ψηφιακών αρχείων από το μουσείο του Λούβρου, κοσμεί από χθες το βράδυ την είσοδο του Νομαρχείου της Αλεξανδρούπολης.

 

Το νέο πρώτο άγαλμα, όπως και το αυθεντικό, έχει ύψος 2,44μ. και βάρος 6,5 τόνους και φιλοτεχνήθηκε από λευκό μάρμαρο Θάσου.

 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του μιας και ήταν ένας από τους ανθρώπους, που μαζί με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, που διεκδίκησαν και πέτυχαν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, το πιστό αντίγραφο της «Νίκης της Σαμοθράκης», με την δωρεά του δραμινού επιχειρηματία Ηλία Κυριακίδη.

 

Έτσι, από σήμερα το πρωί, το επιβλητικό μαρμάρινο έργο θα είναι προσβάσιμο στο κοινό, ως την ολοκλήρωση της βάσης από την αρχαιολογική υπηρεσία, οπότε το άγαλμα θα πάρει την οριστική του θέση στην Παλαιάπολη Σαμοθράκης.

 

 

Να θυμίσουμε ότι στο προσεχές μέλλον αναμένεται και η κατασκευή δεύτερου πιστού αντιγράφου, το οποίο θα κοσμεί την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

 

Με πληροφορίες από evros-news και dramini

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *