Η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας – Διεύθυνσης Υγείας – αφήνει να εννοηθεί, σύμφωνα με το proininews.gr, ότι στο νομό Καβάλας διαπιστώθηκαν ακόμη 8 κρούσματα κορωνοϊού.
 
5 φέρονται να εντοπίστηκαν στη Θάσο, 2 στο Δήμο Παγγαίου και 1 στο Δήμο Καβάλας.
Όλοι περιγράφονται να είναι αλλοδαποί, ειδικότερα Βαλκάνιοι τουρίστες.
Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει το αργότερο αύριο το πρωί από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος όπως φημολογείται θα ασχοληθεί με την ιχνηλάτηση αλλά και την εκ νέου επιβεβαίωση και των 8 κρουσμάτων.
 

«Μίλησαν» τα αποτελέσματα των τεστ που έκαναν μπαίνοντας στην Ελλάδα!

 
Η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Κομοτηνή είναι η βασική πηγή ενημέρωσης της τοπικής της υπηρεσίας σχετικά με τα 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού, όλα σε τουρίστες που πρόσφατα μπήκαν στην χώρα και κάνουν τις διακοπές τους στο Ν. Καβάλας.
Όπως όλα δείχνουν τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι 8 τουρίστες έγιναν στα σύνορα ή στο αεροδρόμιο που χρησιμοποίησαν για να μπουν στην Ελλάδα. Τα θετικά αποτελέσματα των τεστ γνωστοποιήθηκαν αρχικά στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη συνέχεια στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας που αφορούν.
Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Σε τοπικό επίπεδο η Διεύθυνση Υγείας πληροφορήθηκε τα 8 κρούσματα και περιμένει οδηγίες. Αυτά δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί αν και το χρώμα του Ν. Καβάλας στον χάρτη του ΕΟΔΥ από σήμερα άλλαξε. Έγινε πράσινο, γεγονός που σημαίνει ότι στο Νομό μας συνολικά ως τώρα τα κρούσματα είναι άνω των 10.
Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ μαζί με τους αρμοδίους στην ΠΕ Καβάλας πρόκειται αύριο να κάνουν ανακοινώσεις, το περιεχόμενο των οποίων θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες που θα υπάρξουν από την Αθήνα. Κυρίως από τον ΕΟΔΥ αλλά και την Πολιτική Προστασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ίδια κατάσταση αυξημένων εισαγόμενων κρουσμάτων δηλαδή τουριστών, διαπιστώνεται και σε άλλους νομούς της χώρας.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 134