ΠΟΕΔΗΝ: Σχεδόν 100% πληρότητα στις ΜΕΘ 4 νοσοκομείων αναφοράς κορονοϊού της ΑττικήςΣχεδόν γέμισαν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος.

 

Μόλις 13 κλίνες είναι κενές στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, νοσηλεύοντας ήδη 59 περιστατικά κορονοϊού, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει, στις γενικές ΜΕΘ σταθερά κάθε ημέρα υπάρχει λίστα αναμονής, με 10 έως 15 διασωληνωμένους ασθενείς, που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Οι κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού στην Αττική εξαντλούνται και οι νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι κάθε ημέρα αυξάνονται.

Ειδικότερα, στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής έχει ως εξής:

  • Αττικό Νοσοκομείο: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό 11. Σήμερα νοσηλεύονται 8. Κενές κλίνες 3.

  • Θριάσιο Νοσοκομείο: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό 8. Σήμερα νοσηλεύονται 7 περιστατικά. Κενές κλίνες 1.

  • Νοσοκομείο Σωτηρία: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό 29. Σήμερα νοσηλεύονται 22 περιστατικά. Κενές κλίνες 7.

  • Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Διαθέτει μία ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού 18 κλινών στην οποία νοσηλεύονται 16 περιστατικά. Κενές κλίνες 2. Διαθέτει άλλη μια ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού 10 κλινών, στην οποία είναι ανεπτυγμένες οι 6 κλίνες και οι οποίες είναι γεμάτες.

«Στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής οι κενές κλίνες ΜΕΘ σήμερα είναι 13. Νοσηλεύουν ήδη 59 περιστατικά που η νοσηλεία τους διαρκεί πολλές ημέρες. Σε λίγες ημέρες θα είναι γεμάτες γιατί τα εν λόγω νοσοκομεία αναφοράς έχουν πολύ μεγάλη προσέλευση τις τελευταίες ημέρες περιστατικών κορονοϊού», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ προϋποθέτει στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό που δεν υπάρχει. «Είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς να μετατραπούν καρδιολογικές μονάδες, χειρουργικές αίθουσες, γενικές ΜΕΘ σε ΜΕΘ νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού. Θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν νέες κλίνες ΜΕΘ με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη κλινών μεθ από τον ιδιωτικό τομέα. Η ενοικίαση δεν προσφέρει καθότι είναι μόνο στα χαρτιά και στη πραγματικότητα ο ιδιωτικός τομέας τις χρησιμοποιεί για τα δικά τους περιστατικά που είναι περισσότερα αφού τα δημόσια νοσοκομεία προσαρμόζουν τη λειτουργία τους σε περιστατικά κορονοϊού», καταλήγει.


Η Αττική στον κλοιό του κορονοϊού: Αυξάνονται νοσηλευόμενοι και διασωληνωμένοι

«Η αναγωγή στα διάφορα μοντέλα αλγορίθμων ρίσκου, δείχνει υψηλότατο κίνδυνο. Παρατηρείται αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ, πάνω από 60%, με αυξητική τάση». Με αυτή τη φράση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς εισήγαγε την περασμένη Τρίτη τα πρώτα 6 ειδικά μέτρα που ελήφθησαν για την Αττική, με στόχο την εκτόνωση της πίεσης που έχει αρχίσει να δέχεται η Περιφέρεια και τα νοσοκομεία της, λόγω του κορονοϊού. Μέτρα που ενισχύθηκαν περαιτέρω χθες Παρασκευή, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, βάσει των εργαστηριακών ευρημάτων, η Αττική εμφανίζει 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, που είναι μέτριο επίπεδο κινδύνου. «Όμως, το αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης δείχνει ότι έχουμε μεγάλο αριθμό στενών επαφών αυτών των κρουσμάτων –πάνω από τον εθνικό μέσο όρο – και τους συνοδεύει μεγάλη κινητικότητα εντός της Περιφέρειας και μεταξύ των Δήμων».

πηγή news4health.gr

Views: 4

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *