10.5 C
Serres

Ποια η κατάσταση της υγείας της ασθενούς με λέπρα – Τι λένε οι επιστήμονες

Date:

Σε πολύ καλή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μία 65χρονη γυναίκα που διαγνώστηκε με τη νόσο Χάνσεν, ευρέως γνωστή ως λέπρα. Η υγεία της εξελίσσεται ομαλά με τη θεραπευτική ομάδα της Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής να έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

Βέβαια, το κλίμα που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να επηρεάζει και τη στάση της κοινωνίας για κάθε λοιμώδες νόσημα που καταγράφεται ακόμα κι αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

«Η ασθενής ήρθε στην κλινική μας με εκτεταμένες δερματικές βλάβες. Άμεσα σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου μας, τους οφθαλμιάτρους, τους παθολογοανατόμους, τους μικροβιολόγους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη νόσο Χάνσεν. Ωστόσο, στείλαμε δείγματα στο Αττικόν για επιβεβαίωση απ’ όπου πράγματι μας ήρθε θετική απάντηση», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η καθηγήτρια και διευθύντρια της Δερματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, Σοφία Γεωργίου.

Η ίδια εξήγησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι «άμεσα ξεκινήσαμε τη θεραπεία της και λάβαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την απομόνωση του περιστατικού. Ολα δείχνουν ότι η πορεία της εξελίσσεται ομαλά. Η νόσος αυτή είναι μεταδοτική, αλλά η επώασή της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 10 χρόνια».

2011: ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Η συγκεκριμένη νόσος δεν έχει εξαφανιστεί. Ανατρέχοντας στο αρχείο της «Π», εντοπίσαμε ότι τον Ιούλιο του 2011 είχαν νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, τέσσερα περιστατικά από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Δεν είναι από τα περιστατικά που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα, καθώς σποραδικά καταγράφονται περιστατικά τα οποία αντιμετωπίζονται πλήρως.


Πρόκειται για μια χρόνια βακτηριδιακή ασθένεια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως είναι δυνατόν να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον οργανισμό και να προσβάλλει εσωτερικά όργανα. Επίσης, μπορεί να προσβάλλει τη μύτη, τον λαιμό, τα μάτια κ.ά.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Το βασικό σύμπτωμα είναι οι εκτεταμένες βλάβες στο δέρμα. Συνήθως, ξεκινάει από μία κόκκινη κηλίδα, η οποία απλώνεται και προκαλεί τη ξηρότητα του δέρματος. Επίσης, στα συμπτώματα που περιγράφονται είναι οι παραμορφώσεις στα χέρια και στα πόδια, η αιμορραγία και συμφόρηση της μύτης, η απώλεια τριχών στα φρύδια, στα βλέφαρα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τύφλωση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυνατότητα του ασθενή να μεταδίδει τη νόσο σε άλλους, χάνεται σε μερικές ημέρες έως μερικούς μήνες από την έναρξη της θεραπείας.

πηγή pelop.gr

ΕλλάδαΠοια η κατάσταση της υγείας της ασθενούς με λέπρα – Τι λένε...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στη Βουλή η Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2022

Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα,...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης...

Την ερχομένη εβδομάδα θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr

Την ερχομένη εβδομάδα θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός βοηθός του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα