- Διαφήμιση -

Δημόπουλος: “Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό μας”

Tρεις είναι οι λόγοι που έχουν επιβαρύνει τα επιδημιολογικά δεδομένα σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο

Ο πρώτος αφορά την κυριαρχία των μεταλλάξεων στα κρούσματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 στην Αττική, όπου και παρουσιάζεται το εντονότερο πρόβλημα, το 70% περίπου των κρουσμάτων είναι με το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης.

Ο δεύτερος λόγος για την έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στην κόπωση των πολιτών, είπε ο κ. Δημόπουλος, μια κόπωση που οδηγεί στη μη τήρηση των μέτρων.

 
Ο τρίτος λόγος για την έξαρση οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, καθώς όπως γνωρίζαμε κι από τη γρίπη τον Φεβρουάριο και τον μισό Μάρτιο είχαμε πάντα τα περισσότερα κρούσματα.

«Στα όρια των αντοχών τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές»


Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ από την αρχή της πανδημίας το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί σημαντικά, αλλά είναι λογικό να λαμβάνονται κι έκτακτα μέτρα όπως αυτά που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, λόγω της επιβάρυνσης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στα χωριά

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας. «Αν το 20% του πληθυσμού έχει καλυφθεί (με τον εμβολιασμό) στους επόμενους δύο μήνες και αυτό αφορά άτομα 60 ετών και άνω και τις ευάλωτες ομάδες, είναι μια λογική προοπτική».

Ο κ. Δημόπουλος συμπλήρωσε ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών τους.

Θα χρειαστούν μερικές μέρες για να φανεί αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα

Απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας, λέγοντας ότι για να φανεί αν θα εφαρμοστούν και θα αποδώσουν τα νέα μέτρα θα χρειαστούν μερικές μέρες ακόμη.

Το ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, είναι ότι προχωράει το πρόγραμμα εμβολιασμού και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού. «Οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα» είπε.

πηγή newsbeast.gr

Exit mobile version