Πόλεμος δηλώσεων στο Νοσοκομείο Σερρών: Η απάντηση του διοικητή στις καταγγελίες (video)Με ένα πεντασέλιδο δελτίο τύπου απάντησε ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών στα όσα δήλωσε τις προηγούμενες μέρες στην τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ ο πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Σερρών κος Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

 

Συγκεκριμένα ο κος Φαρμάκης επισημαίνει ότι :

«Σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται από ξαφνική αποχώρηση ιατρών ή λόγω διαφόρων συμβάντων που καθιστούν υποχρεωτική την απομάκρυνση ιατρών από τα καθήκοντά τους, η Διοίκηση προβαίνει εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί άμεσα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

 

Σχετικά με τις παθολογικές κλινικές , ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρει ότι ο Διευθυντής του Β’ Παθολογικού Τμήματος ενημέρωσε ότι σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα από τον ηλικιακό περιορισμό που θέτει ο νόμος και :

«Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και πριν τη λήξη του μήνα, προκειμένου να καλυφθεί εγκαίρως το κενό που θα δημιουργηθεί από την αποχώρησή του, ζητήθηκε μετά από συνεννόηση με τη Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η έγκριση προκήρυξης μιας θέσης Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παθολογίας. Αναμένεται η ανακοίνωση της έγκρισης.» και προσθέτει ότι :


«Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το Διευθυντή του Α΄ Παθολογικού Τμήματος για επικείμενη αποχώρησή του»

 

Με αιχμή απαντά ο κος Φαρμάκης και στον Αντώνη Αντωνιάδη συντονιστή του τμήματος covid 19 και δ/ντη της πνευμονολογικής κλινικής χωρίς ωστόσο ο διοικητής να φωτίζει τους λόγους της παραίτησης

«Αντιθέτως, ο Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος κ. Αντωνιάδης, κατέθεσε την 1η Σεπτεμβρίου αίτηση παραίτησης χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και έκανε άμεσα χρήση της κανονικής του αδείας. Δεδομένου ότι ο κ. Αντωνιάδης ήταν ταυτόχρονα και υπεύθυνος του covid-19 και επειδή η λειτουργία του Νοσοκομείου θα πρέπει να συνεχίζεται απρόσκοπτα, ανατέθηκαν καθήκοντα υπευθύνου covid-19 στον κ. Καλλινικίδη Θεόφιλο.»

Να θυμίσουμε ότι ο κος Αντωνιάδης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι εξωθήθηκε σε παραίτηση:

Επειδή ακούγονται διάφορα προβαίνω στην παρακάτω διευκρίνιση

Προγραμμάτιζα να συνταξιοδοτηθώ τον Δεκέμβριο του 2021 παρά ότι προ πολλού θεμελίωσα συνταξιοδοτικό δικαίωμα επειδή είχα ως στόχο ,μια κλινική που παρέλαβα υποβαθμισμένη να την αφήσω φεύγοντας ισάξια με τις αντίστοιχες των τριτοβάθμιων Νοσοκομείων, κάτι που σχεδόν πετύχαμε .

Εξωθήθηκα σε παραίτηση από απαξιωτικές συμπεριφορές»

Αναφορικά με το θέμα των αναισθησιολόγων ο κος Φαρμάκης αφού εξηγεί αναλυτικά τις προσπάθειες που έκανε η διοίκηση για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση –μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων τον περασμένο Μάρτιο καταλήγει :

«Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η Διοίκηση χρησιμοποίησε κάθε δυνατό μέσο για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες που διαμορφώθηκαν, δυστυχώς όμως σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Επίσης η διοίκηση του νοσοκομείου παραθέτει αναλυτικά τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , τις προκηρύξεις για επικουρικό προσωπικό και καταλήγει

«Βεβαίως και η Διοίκηση ανησυχεί και αναζητεί λύση με την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου στο πρόβλημα που θα υπάρξει με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και την αναμονή των ασθενών τόσο στο χώρο του ΤΕΠ και του Covid, όσο και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Ήδη έχουν κατατεθεί ορισμένες προτάσεις και αναμένεται η επιλογή αυτής που θα ικανοποιεί την στέγαση των ασθενών και θα πληροί τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του covid-19. «

Τέλος ο κος Φαρμάκης μας ενημερώνει και για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με το ατύχημα που υπέστη η Διευθύντρια της Μονάδας και την υποχρεωτική αναρρωτική άδεια που πήρε και παραδέχεται ότι « η Διοίκηση του Νοσοκομείου το έμαθε τυχαία (δεν την ενημέρωσε κανείς) ενήργησε άμεσα και ήδη μας κοινοποιήθηκε η απόφαση πρόσληψης επικουρικού γιατρού ειδικότητας Νεφρολογίας και στις 22 Σεπτεμβρίου θα αναλάβει υπηρεσία»

Ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών πάντως δεν απάντησε στην καταγγελία του κου Παπαμιχάλη για την αλλαγή του τηλεφώνου για ραντεβού που έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να πληρώνουν για να κλείσουν ραντεβού

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *