Πώς να μην κιτρινίζουν τα λευκά ρούχα – Χρήσιμες συμβουλές

130
Πώς να μην κιτρινίζουν τα λευκά ρούχα – Χρήσιμες συμβουλές
Πώς να μην κιτρινίζουν τα λευκά ρούχα – Χρήσιμες συμβουλές

Τα λευκά υφάσματα κιτρινίζουν και χάνουν την λάμψη τους με τη συχνή χρήση και το πέρασμα του χρόνου. Όμως, ακολουθώντας κάποιες χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να εξαφανίσετε τις ενοχλητικές κιτρινίλες από τα αγαπημένα σας ρούχα και να τα διατηρήσετε λευκά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τι να κάνετε για να μην κιτρινίζουν τα λευκά ρούχα

  • Πλύνετε τα λευκά ρούχα ξεχωριστά από τα χρωματιστά. Αυτό θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί η μεταφορά χρωμάτων από τα χρωματιστά ρούχα στα λευκά.
  • Χρησιμοποιήστε λευκαντικό. Το λευκαντικό βοηθά στην απομάκρυνση των κίτρινων λεκέδων και στην διατήρηση της λάμψης των λευκών ρούχων.
  • Πλύνετε τα λευκά ρούχα σε ζεστό νερό. Το ζεστό νερό απομακρύνει πιο αποτελεσματικά τους λεκέδες και τις κιτρινίλες.
  • Μην τα αφήνετε να μουλιάσουν. Το μούλιασμα μπορεί να οδηγήσει σε κιτρίνισμα των ρούχων.
  • Ξεπλύνετε καλά τα λευκά ρούχα. Βεβαιωθείτε ότι τα ίχνη λευκαντικού έχουν απομακρυνθεί από τα ρούχα σας.
  • Στεγνώστε τα στον ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κίτρινων λεκέδων και στη διατήρηση της λάμψης των λευκών ρούχων.

Μερικές ακόμα χρήσιμες συμβουλές για να μην κιτρινίζουν τα λευκά ρούχα

  • Αφαιρέστε τους λεκέδες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο πιο γρήγορα αφαιρέσετε έναν λεκέ, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αφήσει κιτρινίλα στο ύφασμα.
  • Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι αντί για μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό ρούχων μπορεί να φράξει τους πόρους των υφασμάτων και να οδηγήσει σε κιτρίνισμα.
  • Μην σιδερώνετε τα λευκά ρούχα όταν είναι ακόμα ζεστά. Το σιδέρωμα των λευκών ρούχων όταν είναι ζεστά μπορεί να τα καταστρέψει και να κιτρινίσουν.

Φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από τα ρούχα

Λεμόνι: Το λεμόνι είναι ένα φυσικό λευκαντικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κίτρινων λεκέδων. Μπορείτε να τρίψετε το λεμόνι πάνω στον λεκέ και να το αφήσετε να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα σας κανονικά.

Μηλόξυδο: Το μηλόξυδο είναι, επίσης, ένα φυσικό λευκαντικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κίτρινων λεκέδων. Για να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από τα ρούχα, απλώς προσθέστε μια κούπα μηλόξυδο στο πλυντήριο σας, κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Μαγειρική σόδα: Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την απομάκρυνση των κίτρινων λεκέδων. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να ανακατέψετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στον λεκέ και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα σας κανονικά.

Με αυτές τις συμβουλές μπορείτε να διατηρήσετε τα ρούχα σας καθαρά και λευκά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Advertisement

πηγή enikos.gr