9.7 C
Serres

Πώς να ξοδέψω λιγότερα για το σπίτι όταν όλα αυξάνονται;

Date:

Οι διάφορες γεωπολιτικές εξελίξεις, έχουν ως αντίκτυπο μεταβολές στην οικονομία, οι οποίες κατά βάση φέρνουν αύξηση του κόστους ζωής, χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργούνται οι αντίστοιχες ευκαιρίες που να εξασφαλίζουν ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο με τα νέα δεδομένα. Έτσι, γίνεται όλο και μεγαλύτερη η ανάγκη εύρεσης μεθόδων και πρακτικών, που θα μειώνουν τα έξοδα της καθημερινότητάς, αυξάνοντας το χρηματικό απόθεμα για την ικανοποίηση άλλων προσωπικών μας αναγκών, απαραίτητων για την ευημερία και ευτυχία μας. Στο παρόν άρθρο του epiloges.tv, προτείνουμε κάποιους τρόπους, που όπως έχουμε διαπιστώσει μέσα από την εμπειρία μας, μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα, σε ό,τι αφορά τα έξοδα που αφορούν την οικία μας.

  1. Πηγές Ενέργειας

Σκεπτόμενοι την καθημερινότητά μας μέσα στο σπίτι, και τις ανάγκες αυτής, δεν αργούμε να διαπιστώσουμε πόσο έντονη είναι η κατανάλωση ενέργειας και φυσικών πόρων. Για το νερό, παρότι οι χρεώσεις του δεν είναι εξωφρενικές, για μια πολυμελή οικογένεια και σε βάθος χρόνου, η εφαρμογή των παρακάτω πρακτικών μπορεί να επιφέρει αξιοσημείωτο αποτέλεσμα. Να κλείνετε πάντοτε τη βρύση όταν εκτελείτε τις σχετικές διεργασίες (πλύσιμο χεριών/δοντιών, πλύσιμο πιάτων, ντουζ), να επιλέγετε τις λειτουργίες εξοικονόμησης νερού στις ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο ρούχων ή πιάτων) και αποφυγή χρήσης αυτών με λιγοστό φορτίο, πότισμα κατά τις ώρες χαμηλότερων θερμοκρασιών για κατανάλωση μικρότερου όγκου, ακόμη και πιο πρωτοποριακές ιδέες, όπως η συλλογή του βρόχινου νερού. 

Το σημαντικότερο όμως κομμάτι, είναι η ηλεκτρική ενέργεια. Αντίστοιχα, μπορούμε να εφαρμόσουμε μικρά κόλπα, όπως η επιλογή συσκευών υψηλότερης ενεργειακής κλάσης και τη χρήση τους σε ώρες με χαμηλότερο τιμολόγιο, όμως η ριζική μείωση έρχεται από την αντικατάστασή της από άλλη πηγή ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο, αλλά και μέσα από την επιλογή του παρόχου με την πιο συμφέρουσα προσφορά. Τα προγράμματα φυσικού αερίου στο revmaenergy.store θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια επιλογή προς διερεύνηση.

  1. Έξυπνες Επενδύσεις

Μακροπρόθεσμη επένδυση δεν αποτελεί μόνο η ίδια οικία, αλλά και οι επεμβάσεις σε αυτή, που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της, και βελτιώνουν την απόδοσή της και συνεπώς τη ζωή σας. Έτσι, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρη αυτής που δεν εξυπηρετούν αυτό το σκοπό ή και να ενσωματώσετε νέες τεχνολογίες. Τέτοιες είναι τα κουφώματα αλουμινίου, και η βελτίωση της μόνωσης, αλλά και ο ηλιακός θερμοσίφωνας (και κάθε συλλέκτης ηλιακής ενέργειας) ή ο έξυπνος θερμοστάτης. Ηλεκτρολόγοι και τεχνίτες βρίσκονται δίπλα σας με έναν κλικ, μέσα από το arximastoras.gr και κάθε ιστοσελίδα προσφοράς αντίστοιχων υπηρεσιών.

  1. Αναθεώρηση Συνδρομών

Όταν οι διάφορες συνδρομητικές υπηρεσίες, μουσικής και ταινιών, πρωτο έκαναν την εμφάνιση τους, αλλά και κάθε φορά που μια νέα γίνεται διαθέσιμη στη χώρα μας, είναι λογικό να μας πιάνει φρενίτιδα, και να τρέχουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση. Άλλωστε συνήθως οι πρώτοι μήνες προσφέρονται σε μειωμένη, προνομιακή τιμή γνωριμίας. Όμως οι μήνες περνούν, οι τιμές αναπροσαρμόζονται και προτού το καταλάβουμε βρισκόμαστε εγγεγραμμένοι σε ένα πλήθος παρόμοιων υπηρεσιών, με καθόλου αμελητέο συνολικό κόστος. Χρειάζεται να κάνουμε ένα άθροισμα, να αξιολογήσουμε ποιες από αυτές αξίζει να διατηρήσουμε με βάση τη χρήση τους, και να μειώσουμε έτσι το κόστος πιθανώς πάνω από 50%. Μια άλλη λύση, που μπορεί να φέρει επιπλέον μείωση, είναι τα οικογενειακά πακέτα. Μοιραστείτε δηλαδή την πλατφόρμα με άλλους φίλους σας, αφού το πειρατικό μοίρασμα κωδικών μπορεί ανά πάσα στιγμή να διωχθεί. 

ΕλλάδαΠώς να ξοδέψω λιγότερα για το σπίτι όταν όλα αυξάνονται;

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αρχίζει στις 12 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα

Ξεκινάει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας...

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις στη Γραμμή 1 Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά»- ΣΤΑΣΥ»

Παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες...

Απλήρωτοι εδώ και μήνες οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών- video

Οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών βρίσκονται σε δύσκολη...

Α. Σδούκου: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την προετοιμασία των διαγωνισμών και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα