Πρ. Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: Αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να αντέξειΤην ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξένος, σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους”

 

“Το προσωπικό είναι πολύ γερασμένο, δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να μπει νέο αίμα. Το ήδη κουρασμένο προσωπικό αυτή τη στιγμή έχει περάσει το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, χωρίς να παίρνει άδειες, με βαριά ωράρια. Και τώρα που ξεκινάει λίγο να χαλαρώνει η κατάσταση εδώ στο νοσοκομείο, έρχεται το δεύτερο κύμα- ευτυχώς χαλαρό για την ώρα – απειλώντας να γονατίσει ό,τι έμεινε όρθιο από τους εργαζόμενους”

Όσον αφορά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι κέντρο αναφοράς κορωνοϊού και την ετοιμότητα του στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος κρουσμάτων εκτίμησε ότι “αν έχουμε την ίδια εικόνα που είχαμε και στο πρώτο κύμα, θα τα καταφέρουμε. Αν είναι διπλάσια ή τριπλάσια τα νούμερα ή και πολύ περισσότερα, νομίζω ότι γενικά το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να αντέξει”

Ερωτηθείς αν έχουν δημιουργηθεί νέες κλίνες στο νοσοκομείο από τις δωρεές ιδιωτών ο κ. Κοροξένος ανάφερε ότι δεν έχει αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Μεγάλο αγκάθι στις συγκεκριμένες δωρεές επισημαίνεται ότι αποτελεί η γραφειοκρατία.

“Είναι κρίμα”, τόνισε ο κ. Κοροξένος να τα φρενάρει όλα η γραφειοκρατία.


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *