Πραγματογνώμονας ΕΛ.ΑΣ: Βρέθηκε το αίμα της Τοπαλούδη στο σπίτι του ΡοδίτηΜε την κατάθεση της βιοχημικού της ΕΛ.ΑΣ, Σοφίας Γκούγκουρα, άρχισε η έκτη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, μεταδίδει το skai.gr.

 

Σύμφωνα με την έκθεση για τα ευρύματα DNA που συνέταξε η πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε το αίμα της Ελένης Τοπαλούδη σε διάφορα σημεία, τόσο στο σπίτι του Ροδίτη κατηγορουμένου όσο και στο βανάκι που χρησιμοποίησαν οι δύο κατηγορούμενοι, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κα Γκούγκουρα, στο σπίτι βρέθηκε αίμα στο πλακάκι της βάσης της μπανιέρας, σε τοίχο του χωλ, στη κουρτίνα του μπάνιου, σε τοίχο κόκκινου χρώματος. Επίσης, στο βανάκι βρέθηκαν κηλίδες αίματος από την πλευρά του συνοδηγού, την πόρτα του συνοδηγού και το αριστερό λάστιχο.

Η πραγματογνώμονας ανέφερε, μάλιστα, ότι εντοπίστηκε και αίμα που είχε σκουπιστεί τόσο στο σπίτι όσο και στο βανάκι. Συγκεκριμένα, στη μπανιέρα, στη σφουγγαρίστρα, στο ταβάνι της κουζίνας.

Η κατάθεση της κυρίας Γκούγκουρα:

Εισαγγελέας: Λανθάνον αίμα στο ταβάνι; Δηλαδή, προσπάθησαν να καθαρίσουν και εκεί;


Μάρτυρας: Ναι, προφανώς, Και στο ταβάνι ήταν ένα πολύ θετικό δείγμα

Εισαγγελέας: Έχω δει διάφορες κηλίδες αίματος στο χώρο μέσα από τη δικογραφία….

Μάρτυρας: Αυτό είναι το ορατό αίμα δια γυμνού οφθαλμού….

Εισαγγελέας: Όλο το σπίτι είναι χώρος μαρτυρίου έχω δει διάφορες κηλίδες

Σύμφωνα με το skai.gr, όσον αφορά στο περιβόητο ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο οι κατηγορούμενοι, χτύπησαν, κατά τη δικογραφία την νεαρή κοπέλα στο κεφάλι, η κυρία Γκούγκουρα επισήμανε ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο βρέθηκε μέσα στη θάλασσα «αλλά δεν απέδωσε κανένα γενετικό τύπο, επειδή παρέμεινε μέσα στο νερό και μάλιστα σε υψηλή αλατότητα».

Εισαγγελέας: Αυτή η εικόνα των διάσπαρτων κηλίδων αίματος μέσα στο σπίτι ακόμη και στο ταβάνι τι ακριβώς μπορεί αν δείξει σε έναν επιστήμονα; Για παράδειγμα ότι το θύμα μεταφέρθηκε; Κυνηγήθηκε;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει η γενετική ανάλυση.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε τη θέση της οικογένειας Τοπαλούδη, ότι «η Ελένη βιάσθηκε και δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στις ερωτικές τους προτάσεις». Συγκεκριμένα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ανέφερε: «Το αδίκημα του ομαδικού βιασμού έχει πιστοποιηθεί από τις απολογίες των κατηγορουμένων …Η Ελένη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή και αυτή ήταν η αιτία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της…Η δολοφονίας της έγινε άγριο κυνηγητό μέσα στο σπίτι και αυτό αποδεικνύεται από τις διάσπαρτες κηλίδες μέσα στο χώρο…».

Στη δίκη Τοπαλούδη, ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος με την έναρξη της δίκης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια όμως προσήλθε στην αίθουσα ξυπόλητος και άρχισε να μονολογεί με αποτέλεσμα να διατάξει την αποχώρηση του η πρόεδρος.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *