Έξι από τους επτά Δήμους της περιφερειακής ενότητας Σερρών, εντάχθηκαν στον άξονα προτεραιότητας 2 για τα «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)», του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020».

Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει το ποσό των 11.552.332,15 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Εκτός του προγράμματος είναι ο Δήμος Αμφίπολης,

Η μείωση των αποθεμάτων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μας οδηγούν στην  νέα εξέλιξη της τεχνολογίας και από την αυτοκίνηση περνάμε πλέον στην  ηλεκτροκίνηση των οχημάτων , έχοντας φυσικά και ως αποτέλεσμα την μείωση των ρύπων στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον  με τον ΔΕΔΔΗΕ Σερρών να δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στα νέα αυτά δεδομένα.

Ποιοι μπορούν  όμως να έχουν δυνατότητα σύνδεσης; Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ κ. Δημήτρη Πολυμέρη δυνατότητα έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα , όπως οι δήμοι ή  ιδιωτικοί χώροι με δημόσια πρόσβαση ή ακόμη και οι ιδιωτικές οικίες ή επιχειρήσεις.

Views: 679