Παρά τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, που με την αυστηρή τήρηση των μέτρων θα συνεχιστεί χωρίς να χρειαστεί η εκ νέου επιβολή αυστηρού lockdown στην Π.Ε. Σερρών, οι επιχειρήσεις μας συνεχίζουν να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση, καθώς πολλές από αυτές είναι ακόμα σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, ενώ είναι αδύνατο ακόμα και γι’ αυτές που επανεκκίνησαν τη λειτουργία τους να αναπληρώσουν τη ζημία που έχουν υποστεί.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα βοηθούν τις επιχειρήσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν.

Όπως τονίζουμε διαρκώς, είναι αναγκαία η λήψη γενναίων μέτρων στήριξης εκ μέρους της πολιτείας. Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθούν τόσο οι εθνικοί όσο και οι κοινοτικοί πόροι και ιδιαίτερα τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει και να εμπιστευτεί την επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς που την εκπροσωπούν κατά το σχεδιασμό αξιοποίησης αυτών των κονδυλίων.

Εμείς, ως Επιμελητήριο Σερρών, θα συνεχίσουμε να υποβάλουμε τεκμηριωμένες προτάσεις και να διεκδικούμε δράσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεών μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε  να «επιχειρούμε», να δημιουργούμε θέσεις εργασίας και να αναπτύσσουμε την τοπική και εθνική οικονομία.
 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 353