Προειδοποιούν οι Αρχές για το «φίδι – ζόμπι»: Προσποιείται ότι είναι νεκρό και επιτίθεται

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνα εξέδωσαν προειδοποίηση για το λεγόμενο «φίδι – ζόμπι», το οποίο όπως αναφέρεται από τους ειδικούς, προσποιείται ότι είναι νεκρό και στη συνέχεια επιτίθεται.

 

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Όσοι πολίτες βρεθούν σε κάποιο πάρκο ή εξωτερική δραστηριότητα στην περιοχή καλούνται να προσέχουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φίδι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το να προσποιείται το νεκρό είναι ένας αμυντικός μηχανισμός του συγκεκριμένου ερπετού, το οποίο όταν νιώσει κίνδυνο ξαπλώνει στην ανάποδα και μένει ακίνητο.

 

  

 

 

 

 

 

real.gr

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr

 

 

 Το δημοσίευμα αναφέρει:

 

«Προειδοποιούν οι Αρχές για το «φίδι – ζόμπι»: Προσποιείται ότι είναι νεκρό και επιτίθεται

 

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνα εξέδωσαν προειδοποίηση για το λεγόμενο «φίδι – ζόμπι», το οποίο όπως αναφέρεται από τους ειδικούς, προσποιείται ότι είναι νεκρό και στη συνέχεια επιτίθεται.

 

Όσοι πολίτες βρεθούν σε κάποιο πάρκο ή εξωτερική δραστηριότητα στην περιοχή καλούνται να προσέχουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φίδι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το να προσποιείται το νεκρό είναι ένας αμυντικός μηχανισμός του συγκεκριμένου ερπετού, το οποίο όταν νιώσει κίνδυνο ξαπλώνει στην ανάποδα και μένει ακίνητο.»

 

Πηγή της είδησης είναι μία ανάρτηση από την αμερικανική σελίδα North Carolina State Parks and Recreation όπου αναφέρονται τα εξής:

«Instead of watching clouds to see if we can keep weekend weather on track, let’s play a game! Who is this “famous” NC snake? A cobra? A zombie snake? It’s a harmless one. Learn more in our «Year of the Snake» program! (Parents: a lot of rainy day ideas inside!)»

 

Το παραπάνω απόσπασμα μεταφράζεται ως εξής:

 

«…Αντί να παρατηρούμε σύννεφα για να προβλέψουμε τον καιρό, ας παίξουμε ένα παιχνίδι! Ποιο είναι αυτό το διάσημο φίδι της Β. Καρολίνας; Είναι μια κόμπρα; Ένα φίδι-ζόμπι; Είναι ένα ακίνδυνο φίδι. Μάθετε περισσότερα στο πρόγραμμά μας με όνομα «χρονιά του φιδιού! (προς γονείς: Πολλές βροχερές ιδέες εντός)»

 

Από την παραπάνω ανάρτηση δεν συνάγονται τα συμπεράσματα των ελληνικών δημοσιεύσεων. Όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση από την έγκυρη κι εξειδικευμένη ιστοσελίδα του ερπετολόγου Ηλία Στραχίνη περί ερπετών, herpetofauna.gr, «Το Hognose είναι όντως γνωστό φίδι της Αμερικής και προσποιείται το νεκρό όταν απειληθεί για να γλιτώσει και όχι για να επιτεθεί. Είναι ένα ακίνδυνο φίδι.»

 

Συμπερασματικά:

 

Το συγκεκριμένο είδος φιδιού Hognose ΔΕΝ είναι «ζόμπι», εντός ή εκτός εισαγωγικών.

Την συμπεριφορά της προσποίησης νεκρού την υιοθετεί όταν απειλείται το ίδιο, όχι για να επιτεθεί.

Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο καθώς δεν είναι δηλητηριώδες. Διαθέτει ελαφρώς τοξικό σάλιο. Σε περιπτώσεις με τσιμπήματα, αναφέρθηκαν συμπτώματα που κυμαίνονταν από καμιά αντίδραση έως ήπιο τσούξιμο, οίδημα και φαγούρα.
Ποτέ και πουθενά οι αρχές δεν εξέδωσαν προειδοποίηση στον πληθυσμό για αυτό το είδος φιδιού.

Οι ισχυρισμοί ότι «το συγκεκριμένο είδος φιδιού προσποιείται ότι είναι νεκρό και στη συνέχεια επιτίθεται» όπως και ότι «οι αρχές της Βόρειας Καρολίνα εξέδωσαν προειδοποίηση» είναι ψευδείς.

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *