- Διαφήμιση -

Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική εξετάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση μελετά την ένταξη σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας με την αρμόδια υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη

Τη δυνατότητα ένταξης σε ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση ή ακολουθούν άλλες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ζήτησε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας από την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση του ζευγαριού που επιλέγει την εξωσωματική γονιμοποίηση προκειμένου να τεκνοποιήσει.

«Τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γονιμότητα επηρεάζουν ιδιαίτερα την ψυχολογική κατάσταση ενός ζευγαριού, όπως λένε οι ειδικοί. Και για αυτό η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό του ζευγαριού προκειμένου να διαχειριστεί σωστά τα συναισθήματα που γεννώνται κατά τη διάρκεια της επίπονης διαδρομής για τεκνοποίηση», τόνισε ο κ. Κούβελας επισημαίνοντας ότι «το κράτος οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και προγράμματα ώστε η γυναίκα που υποβάλλεται στην αγχογόνο διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης να διαχειρίζεται με τη βοήθεια ενός ειδικού τη συναισθηματική της φόρτιση, ιδίως σε περίπτωση που η προσπάθεια αποτύχει».

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη συμφώνησε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα ανακουφίσει και τονώσει τα ζευγάρια που καταφεύγουν την εξωσωματική γονιμοποίηση και τόνισε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ και η ψυχική υγεία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου. Πρόσθεσε επίσης ότι προγραμματίζονται παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ενδυνάμωση του συστήματος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας της χώρας.

Πηγή newsbeast.gr

Exit mobile version