Πρόκληση στην Ανατολική Μεσόγειο: Τουρκικά πλοία στοχοποίησαν ελληνική φρεγάταΣε μία κίνηση που ανέβασε το θερμόμετρο προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, στοχεύοντας τουλάχιστον μία από τις ελληνικές φρεγάτες.

 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ μετά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Χάλκη, αλλά και την αποστολή των ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο, τουρκικά πλοία αποφάσισαν να προκαλέσουν τα ελληνικά πολεμικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα το κρατικό κανάλι ανέφερε πως από τα τουρκικά πολεμικά εγκλώβισαν στα ραντάρ τους μία -τουλάχιστον- ελληνική φρεγάτα που βρισκόταν στην περιοχή και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων.

Το πλήρωμα του Ελληνικού πλοίου αντιλήφθηκε την κατάσταση άμεσα και αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά.

Κάτι παρόμοιο είχαν κάνει οι Τούρκοι και με τη Γαλλική φρεγάτα στα νερά της Μεσογείου.

Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό του ΛΗΜΝΟΣ διότι οι Τούρκοι αναζητούν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε προκλητικές ενέργειες, οι οποίες θα την βοηθήσουν ώστε να κατηγορήσει την Ελλάδα.


Επικοινωνία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Φλοράνς Παρλί, μια συζήτηση που κινήθηκε γύρω από τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και τη διάρκεια των προκλήσεων της Τουρκίας, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός προς την ομόλογό του.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

«Συζητήθηκαν, οι διμερείς σχέσεις για ζητήματα που αφορούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια, εξοπλιστικά προγράμματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών».

Και όπως μαθαίνουμε, οι δυο υπουργοί συζήτησαν ακόμη και τους αριθμούς των μαχητικών αεροσκαφών, πόσα μπορούν άμεσα να φτάσουν στην Ελλάδα.

Πληροφορίες μας, λένε ότι μπορεί ο αριθμός να είναι αυξημένος σε σχέση με αυτόν που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής, δηλαδή τα 18.

Κλείνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες η κα. Παρλί μετέφερε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Νίκο Παναγιωτόπουλο για την τετραμερή άσκηση στην Κύπρο, αλλά κυρίως για τον τρόπο που έδρασαν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας- και αυτοί που μεταστάθμευσαν στην Πάφο αλλά κι εκείνοι που έφτασαν αθέατοι από την Κρήτη. Όπως είπε η Γαλλίδα υπουργός οι Γάλλοι ιπτάμενοι είναι εντυπωσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, δράσης και επιθετικού πνεύματος των Ελλήνων αεροπόρων.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *