19.6 C
Serres

Ψευτογιατρός «Νίκος Κόντος»: Βίος και πολιτεία – Πώς δρούσε, πώς τον έπιασαν

Date:

Με μυθιστόρημα μοιάζει η υπόθεση της σύλληψης του ψευτογιατρού που συστηνόταν με το όνομα Νίκος Κόντος. Και πώς αλλιώς, καθώς το αφήγημα που είχε φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του περιελάμβανε αδιανόητα ψέματα, αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και πολλές εξαπατήσεις ανυποψίαστων ανθρώπων.

 

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, καθώς από τις πράξεις του έχουν χάσει τη ζωή του δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών, καθώς και ένας 76χρονος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 47χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Κορωπί την Τρίτη, δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2012, δεν διέθετε πιστωτικές κάρτες και δεν είχε λογαριασμούς στα social media. Όλες τις συναλλαγές του τις έκανε με επιταγές, κάτι που εν τέλει οδήγησε και στην αποκάλυψη του.

Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε η έρευνα εναντίον του, όταν οι οικογένειες των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, στις Σέρρες και στην Κω, προσήλθαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν ότι «τα παιδιά μας έφυγαν άδικα από έναν απατεώνα γιατρό». Υπογράμμισαν μάλιστα ότι ο εν λόγω γιατρός ονομάζεται Νικόλαος Κόντος.

 

κοντου

 

Η ΕΛ.ΑΣ έψαχνε στα τυφλά καθώς ο 47χρονος ήταν ένα φάντασμα.

Δεν είχε δικό του ιατρείο αλλά χρησιμοποιούσε χώρους χώρους άλλων -πραγματικών- γιατρών. Τον Απρίλιο του 2020 το όνομα «Κόντος Νικόλαος» εμφανίστηκε. Κι αυτό διότι ήταν γραμμένο σε μια επιταγή που έφτασε από τον 47χρονο σε ιδιωτικό σχολείο των νοτίων προαστίων προκειμένου να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του και έφερε το όνομά του.

Η Αστυνομία ξεκίνησε την παρακολούθηση του σχολικού λεωφορείου το οποίο πήγαινε τα παιδιά του 47χρονου στο σπίτι, μια βίλα στο Κορωπί η οποία εκτείνεται σε 3.500 τ.μ. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι για δύο μήνες ουδείς επισκέφθηκε τη βίλα, ενώ ο 47χρονος κινούνταν με μεθόδους που θύμιζαν εκπαιδευμένο οδηγό στο να αποφεύγει τυχόν παρακολουθήσεις. Μεταξύ άλλων, έκανε αναστροφές, παραβίαζε τους ερυθρούς σηματοδότες και έμπαινε ανάποδα σε πλατείες.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στη βίλα -την Τρίτη- συνοδεία εισαγγελέα, ο 47χρονος εμφανίστηκε ήρεμος καθώς πίστευε ότι θα τον συλλάβουν μόνο για αντιποίηση επαγγέλματος. Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι επιτελεί κοινωφελές έργο, δίνοντας στα θύματά του ειδικά σκευάσματα. Στην έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν μια σοφίτα εμβαδού 70 τ.μ. γεμάτη από εικόνες, ενώ εντόπισαν και κάσκες από πιλότους μαχητικών, λέγοντας ότι και ο ίδιος ήταν πιλότος.

Ο 47χρονος έλεγε στα θύματά του ότι συνεργάζεται με μεγάλο ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία, ενώ παρουσιαζόταν και ως γιατρός στο Βατικανό. Όταν του έδιναν τις εξετάσεις τους, αυτός ανακοίνωνε ότι θα τις στείλει σε άλλο κέντρο στην Ελβετία. Η εκτίμηση των Αρχών είναι ότι ο ψευτογιατρός έπαιρνε περί τα 15.000 ευρώ για κάθε πελάτη. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η σύλληψή του, έχουν προστεθεί στον κατάλογο των θυμάτων του δύο νέα ονόματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα θύματά του πιθανότατα ξεπερνούν τα 45 που ανακοινώθηκαν ως αριθμός.

 

Πώς έγινε η αποκάλυψη

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή, με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την εκκλησία.

Όταν του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής, ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε σχετικά με τις γνωριμίες του.

Ο 47χρονος καλλιεργούσε προσδοκίες και σε άλλους πολίτες, υποσχόμενος και άλλες εξυπηρετήσεις. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είχε εμφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2017 στη Λάρισα με στολή αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας υποσχόμενος μεταθέσεις. Καταγράφεται επίσης η προσέγγισή του σε πρόεδρο Εφετών, στον οποίο παρίστανε τον γιατρό, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου εμφανιζόταν ως μεσίτης με έδρα τη Σαουδική Αραβία.


Στον κύκλο των «γνωριμιών» του κατηγορουμένου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η πολύμηνη έρευνα, ήταν πολιτικοί, δικαστές, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., Αγιορείτες, ανώτατοι ιεράρχες τόσο από το Πατριαρχείο όσο και από το Βατικανό, αλλά και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

 

1 84

Πώς δρούσε

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία, τουλάχιστον από το 2016. Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια πέντε μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική – αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση – συναίνεση ιατρών των κλινικών. Εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή και σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Επίσης, αναλάμβανε το συντονισμό χωρίς τη συμμετοχή του, όμως ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών καθώς και κατά το εξιτήριο. Προέβαινε στην εκτίμηση – αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

Εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του, ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή τον γιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το παρελθόν του

Πλούσιο παρελθόν στις απάτες είχε ο γιατρός «μαϊμού» ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- εμφανιζόταν με διάφορες ιδιότητες, κατορθώνοντας να υφαρπάζει σημαντικά χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες.

Μάλιστα, όταν οι Αρχές τον ταυτοποίησαν αντιλήφθηκαν πως ήταν το ίδιο άτομο που το 2004 είχε εξαπατήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, στον οποίο είχε παρουσιαστεί σαν πρώην πράκτορας της CIA, που ιδιώτευε πλέον και είχε ανοίξει μία εταιρεία δορυφορικού εξοπλισμού, καταφέρνοντας να του υπεξαιρέσει 55 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να του μεταβιβάσει τα αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA, αλλά και προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό από τις ΗΠΑ.

Η υπόθεση μάλιστα αυτή εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο «μαϊμού»-γιατρός φέρεται να υποστήριζε ότι η σύζυγος του ήταν από την γνωστή εφοπλιστική οικογένεια των Αγούδημων, κάτι που δεν ισχύει. Διαβάστε Αναλυτικά

45 θύματα σε 13 μήνες

Συγκατηγορούμενοι για πλημμελήματα δύο γιατροί- ογκολόγοι, από Λαμία και Βόλο, οι οποίοι φέρεται να του παρείχαν τα ιατρεία τους δήθεν για εξέταση ασθενών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν, ενώ αποδεδειγμένα έχουν εξαπατηθεί και άλλοι γιατροί, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ο 47χρονος εμπλέκεται, σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, που ερευνούσαν την υπόθεση τους τελευταίους 13 μήνες, σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης, με τον αριθμό, όπως εκτιμούν, να είναι πολύ μεγαλύτερος και γι’ αυτόν το λόγο θα δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητάς του.

Έδινε ραντεβού με υποψήφια θύματα σε διαγνωστικά κέντρα, όπου παρουσιαζόταν ως «ειδικός» στη θεραπεία του καρκίνου. Αναζητούσε θύματα που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ανίατης ασθένειας. Είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα και να εξαπατήσει γιατρούς που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

Με περίσσιο θράσος αμφισβητούσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που του παρουσίαζαν οι συγγενείς των θυμάτων του, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που έθετε τους ασθενείς, καθώς κυνικά θεωρούσε πως βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα-αποστάγματα, τα οποία, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων

πηγή flash.gr

ΕλλάδαΨευτογιατρός «Νίκος Κόντος»: Βίος και πολιτεία – Πώς δρούσε, πώς τον...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πυρομαχικό υλικό (πιθανόν νάρκη) βρέθηκε στην παραλία της Κάριανης Παγγαίου

Πυρομαχικό υλικό, πιθανόν νάρκη, εντοπίστηκε στην παραλία Κάριανη στην...

Ελληνικές λέξεις και φράσεις που οι περισσότεροι λέμε λάθος

Τα συνηθισμένα λάθη που λέμε καθημερινά Η ελληνική γλώσσα είναι...

Άγιος Παντελεήμονας: “Άκουσα την κόρη τους να φωνάζει “φονιά, σκότωσες τον πατέρα μου”, λέει γείτονας του ζευγαριού

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της γειτονιάς στον Αγιο Παντελεήμονα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα