Πύργος: Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος Γυμνασίου – Μαθητής θετικός στον κορονοϊόΑπόφαση για αναστολή λειτουργίας τμήματος του 2ου Γυμνασίου Πύργου ελήφθη σήμερα από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το τμήμα στο οποίο ανήκει ο μαθητής που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό δεν θα λειτουργήσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά είχε ειπωθεί ότι αναμενόταν η επιβεβαίωση του πρωτου τεστ με ένα δεύτερο προτού ληφθεί η απόφαση να σταματήσει η λειτουργία του τμήματος, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώθηκε η αναστολή των μαθημάτων. Το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Τα υγειονομικά πρωτοκόλλα προβλέπουν αρχικά κλείσιμο του τμήματος και εάν υπάρξουν περισσότερα κρούσματα που δεν προκύπτουν από συρροές τότε εξετάζεται αναστολή λειτουργίας της σχολικής δομής.

Το στενό περιβάλλον του παιδιού έχει ελεγχθεί χωρίς να βρεθεί θετικό δείγμα, ενώ σε εξελιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών του. Το ίδιο το παιδί είναι ασυμπτωματικό. Διαγνώθηκε θετικό έπειτα από ελέγχους που έκανε η οικογένεια αυτοβούλως μετά από κάποιο ταξίδι. Τα αποτελέσματσα του πρώτου τεστ βγηκαν αφότου ο μαθητής είχε ήδη πάει στην τάξη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μαθητές και γονείς είχαν μαζευτεί από νωρίς έξω από το σχολείο αναμένοντας επίσημη ενημέρωση, ωστόσο δεν δημιουργήθηκε αναστάτωση και επικράτησε ψυχραιμία. Κάποια παιδιά επέλεξαν να μην έρθουν στο σχολείο σήμερα.

Ο Δήμαρχος Πύργου μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Πύργου ζήτησε να γίνει αν είναι δυνατον έλεγχος σε όλα τα παιδιά του σχολείου.

Πηγή: ΕΡΤ


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *