Πυροσβεστική: Πώς πρέπει να ενημερώνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς (pic)

Η πρόληψη των πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων των πολιτών της χώρας και καλό θα ήταν να γνωρίζουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς, ώστε να ενημερωθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο το δυνατόν πιο άμεσα και σωστά.

 

Voreia 350×250

Όταν αντιληφθούμε την πυρκαγιά, τηλεφωνούμε αμέσως στον αριθμό κλήσης 199 ή 112, δίνοντας σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία της πυρκαγιάς.

 

Πρέπει να αναφέρουμε το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, αλλά και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να περιγράψουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται και να προσδιορίσουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.Επιπλέον, ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή, δίνοντας σωστές πληροφορίες για τις σημαντικές λεπτομέρειες που χρειάζονται στην Πυροσβεστική.

Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της κλήσης να υπάρχει ψυχραιμία, ώστε οι πληροφορίες που θα δίνονται από έμας να είναι κατανοητές, καθώς σε περίπτωση πανικού, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην μπορούμε να εκφράσουμε σωστά το τι συμβαίνει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης: 199

 

 

dikaiologitika

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *