“Χαμόγελο του Παιδιού”: 11χρονος επέστρεψε στην οικογένεια τουΈνα αγόρι, 11 ετών, φιλοξενήθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», λόγω ακραίας παραμέλησης από τους οικείους του.

 

 

Τα μεγάλα μελαγχολικά του μάτια ήταν γεμάτα από ερωτήματα που ζητούσαν απαντήσεις. Το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα του για να τον στηρίξει να αντέξει τα δυσβάσταχτα συναισθήματά του. Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Υπηρεσία φρόντισε να συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά κυρίως να κινητοποιήσει το ευρύτερο συγγενικό δίκτυο του ανήλικου.

Μέσα από τη συμβουλευτική υποστήριξη των συγγενών επιδιώχθηκε η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους ώστε να κατανοήσουν τα συναισθήματα του ανήλικου και να ενδυναμωθούν κοινωνικά και ψυχολογικά ώστε να αναλάβουν τη φροντίδα του.
Αν και η πλειονότητα των γονέων, που αποφασίζεται η απομάκρυνση των τέκνων τους, είναι άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα λόγω επιβαρυμένου ιστορικού, χρήσης ουσιών κ.λπ. και συνήθως απουσιάζει το συγγενικό δίκτυο, υπάρχουν και περιπτώσεις, που με την κατάλληλη υποστήριξη των επαγγελματιών που στοχεύουν στην αποϊδρυματοποίηση και την επανένωση των παιδιών με την οικογένειά τους, ανταποκρίνονται άμεσα και ουσιαστικά στη φροντίδα των παιδιών.

Η περίπτωση του 11χρονου αγοριού αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για τις οικογένειες των παιδιών που απομακρύνονται αλλά και μία πηγή αισιοδοξίας και ανατροφοδότησης των επαγγελματιών που εργάζονται στον τομέα της προστασίας του παιδιού.

 


Πηγή thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *