“Είμαι θετικός στον κορωνοϊό”: Νέα επικίνδυνη “μόδα” μεταξύ μαθητών

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει ένα νέο «παιχνίδι», το οποίο γίνεται μόδα μεταξύ μαθητών.

 

Ειδικότερα το «παιχνίδι» εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες με τη μορφή μιας πρόκλησης -ενός «challenge», όπως λέγεται- το οποίο είναι «εμπνευσμένο» από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο ως ένα «κακόγουστο αστείο».

 

Ένας χρήστης «προκαλεί» έναν άλλο χρήστη να δηλώσει δημόσια ότι είναι… θετικός στον Covid-19! Όπως γράφει το kavalapost.gr, αρκετοί είναι οι μαθητές και στην Καβάλα οι οποίοι δέχονται τη συγκεκριμένη πρόκληση-«challenge» και ανεβάζουν τη συγκεκριμένη «δήλωση» ως «status» στο προφίλ τους, κυρίως στο instagram:

  

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια «παραδοχή» δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία στον «κύκλο» του χρήστη, αφού αυτόματα οι «φίλοι» του και η οικογένειά του αρχίζει να αναρωτιέται εάν το εν λόγω άτομο έχει έρθει σε επαφή με το δικό τους παιδί το οποίο έχει έρθει σε επαφή με άτομα του συγγενικού κύκλου μεγαλύτερης ηλικίας κ.ο.κ.

Τα παρακάτω Screen Shots, από κινητό μαθητή Λυκείου της Καβάλας, τα οποία δημοσιεύει το kavalapost.gr δείχνουν πώς «λειτουργεί» η όλη διαδικασία που ξεκινάει από έναν χρήστη ο οποίος «προκαλεί» κάποιον άλλο:

 

 

Η «επιτυχία» του «παιχνιδιού» επιβάλλει την επιμονή στην ψευδή δημόσια δήλωση από την πλευρά του χρήστη, όσο και αν αυτή αμφισβητείται αρχικά από τους λοιπούς «φίλους» της διαδικτυακής κοινότητας. Εννοείται πως η όποια αναστάτωση προκληθεί στο ενδιάμεσο, απλά εντείνει την «απόλαυση» και εγγυάται την «επιτυχία» της πρόκλησης.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *